Traficanţii care au creat primul laborator de extragere a cocainei din România, arestaţi preventiv

Tribunalul Bucureşti a dispus marţi arestarea preventivă pentru 30 de zile a cinci traficanţi de droguri – doi români, doi columbieni şi un israelian – care au creat într-o cabană din judeţul Bihor primul laborator clandestin din România de extragere a cocainei, informează Agerpres.

Potrivit DIICOT, la începutul lunii iunie a acestui an, a fost constituită o grupare formată din doi cetăţeni români şi un cetăţean israelian, la care ulterior au aderat doi cetăţeni columbieni, care avea ca obiectiv aducerea de cocaină din Columbia, drogurile fiind disimulate în pachete de cafea.

Pe 1 iulie, cei doi columbieni, care aveau în cadrul grupării rolul de cărăuşi şi chimişti specializaţi în extragerea de cocaină din mărfuri aparent legale, au adus în România, cu avionul, şase kilograme de cocaină.

Membrii grupării au închiriat o cabană aflată în afara zonelor locuite din judeţul Bihor, unde au adus mijloace necesare efectuării operaţiunilor de extracţie a drogurilor, respectiv substanţe chimice necesare şi vase de reacţie.

Pe 10 iulie, procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Serviciul Antidrog au efectuat o operaţiune la cabana din Bihor, unde au prins traficanţii în plin proces de extracţie a cocainei din cafea pe cale chimică. A fost identificat, astfel, primul laborator de extragere secundară a cocainei pe teritoriul României.

„În urma percheziţiei domiciliare efectuate în cauză au fost descoperite şi ridicate un calup presat de un kilogram care conţine procaină, 148 grame cocaină maronie, ce nu a fost trecută prin procesul de cristalizare, cât şi un amestec de cocaină şi cafea cântărind cinci kilograme. De asemenea, au fost identificate diferite recipiente de plastic folosite pentru extragerea cocainei, aproximativ 40 de litri de substanţă maronie constituind amestec de substanţe chimice tipice pentru extragerea cocainei din cafea măcinată, un litru de acetonă, o canistră de 20 de litri cu benzină şi zece pungi de cafea sigilate”, anunţă Poliţia Română.

Cei cinci traficanţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar marţi un judecător de la Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here