Treizeci şi şase de cetăţeni moldoveni au fost evacuaţi din Gaza şi vor fi transportaţi la Bucureşti

Sursa: Twitter

Treizeci şi şase de cetăţeni moldoveni au fost evacuaţi marţi din Fâşia Gaza şi se îndreaptă spre Cairo, de unde vor fi transportaţi la Bucureşti, împreună cu cetăţenii români, cu o cursă aeriană specială organizată de Ministerul Afacerilor Externe din România, a anunţat preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Ulterior, persoanele evacuate vor fi preluate cu un autocar pus la dispoziţie de autorităţi.

”Avem veşti bune. După o perioadă plină de incertitudine şi negocieri, 36 de cetăţeni moldoveni din Fâşia Gaza au fost evacuaţi şi sunt în siguranţă. Cetăţenii noştri au traversat astăzi punctul de trecere a frontierei de la Rafah şi acum se îndreaptă către Cairo”, a scris Maia Sandu marţi seara.

Şefa statului moldovean s-a declarat recunoscătoare tuturor celor care au lucrat la acest proces complex de evacuare, menţionând printre aceştia ”partenerii noştri strategici, România, Ucraina şi Statele Unite ale Americii”.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) al Republicii Moldova a anunţase în cursul dimineţii că a primit aprobarea autorităţilor israeliene şi egiptene privind evacuarea cetăţenilor moldoveni din Fâşia Gaza, prin punctul de trecere Rafah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here