Trump l-a „retrogradat” pe Macron la rang de prim-ministru

French President Emmanuel Macron (L) looks on as U.S. President Donald Trump flicks a bit of lint off his jacket during their meeting in the Oval Office following the official arrival ceremony for Macron at the White House in Washington, U.S., April 24, 2018. REUTERS/Kevin Lamarque - HP1EE4O19BO7N

Preşedintele american, Donald Trump, care ia în derâdere în mod regulat presupusele gafe ale rivalului său democrat, Joe Biden, a făcut la rândul său o greşeală, sâmbătă, numindu-l omologul său francez, Emmanuel Macron, „prim-ministru”, transmite News.ro.

În timpul unei întâlniri electorale în statul Michigan, preşedintele american a vorbit despre realizările din mandatul său. El s-a referit la fostul acord de liber schimb cu Canada şi Mexic, renegociat de către el, dar şi la acordul privind schimbările climatice de la Paris, din care Statele Unite s-au retras după alegerea sa în 2016, relatează AFP.

„Ştiţi ce am mai oprit? Acordul de la Paris privind mediul. Îmi place mult primul-ministru Macron, dar l-am întrebat cum avansează acordul şi nu prea mergea”, a declarat candidatul republican.

„V-am economisit miliarde de dolari, nimeni altul nu ar fi făcut asta. Am spus că este un dezastru, doreau să ne ia bogăţiile”, a mai spus el.

Donald Trump se află în prezent în campanie în mai multe state, pentru a încerca să reducă din diferenţa faţă de rivalul său democrat, Joe Biden, cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here