Adrian Pop, un bucătar cunoscut, a ajuns în stare critică la Spitalul de Neurochirugie din Cluj, cu multiple traumatisme în zona capului, după ce a aprticipat la un chef cu polițiști. Medicii s-au declarat rezervați în privința șanselor acestuia de supraviețuire.

Adrian Pop este cunoscut ca vedeta de PR a lanțului de supermaket-uri Selgros în România. El lucra la un popas renumit din localitatea Suatu, județul Cluj, fiind recunoscut ca un expert în domeniul culinar.

Presa a refăcut filmul întâmplării, în urma căruia Adrian Pop a ajuns în stare critică la spital. Din acest film nu lipsesc niște polițiști care chefuiau de mama focului, cu ocazia unei zile de naștere. Și nici un episod ciudat, care încă nu a fost eludicat de oamenii legii.

Evenimentul la care a participat Adrian Pop, unde a fost agresat, a avut loc în localitatea Apahida, județul Cluj. De acolo a fost preluat, în stare gravă, de un echipaj de terapie intensivă de la SMURD. El a fost dus la UPU Cluj, iar de acolo la Spitalul de Neurochirurgie.

”Este în stare critică. Când spun critic, înseamnă că e critic. Mai multe amănunte nu vă pot oferi”, a spus profesor doctor Ștefan Florian.

*Chef cu polițiștii clujeni

Adrian Pop era de serviciu, sâmbătă seara, la Pensiunea Suatu. Dorina, soția lui Adrian, ne-a declarat că a vorbit cu el în jurul orei 22.30, și că acesta i-a spus că este obosit și că mai are de muncă.

„I-am spus să doarmă la pensiune și că ne vedem a doua zi. Mi-a zis că mai are de lucru și că e obosit. Apoi, dimineața la 8.30 m-a sunat de la Poliție, să îmi zică că Adrian e în stare critică la spital”, a declarat Dorina Pop.

În noaptea respectivă, Adrian Pop a plecat de la Suatu la ora 1.30, alături de un grup de persoane, printre care și doi polițiști. Unul dintre ei era Cristian Marchiș, cel a cărui zi de naștere era sărbătorită. Marchiș este agent la Postul de Poliție Apahida.

Surse din cadrul Poliției Cluj au precizat că Marchiș și grupul lui de prieteni au sărbătorit în prima fază, la Apahida, la localul Papahida. Apoi, au plecat la Suatu, la peste 25 de kilometri, distanță, ca să continue petrecerea. Cum cei de la Suatu au refuzat să le dea de băut, invocând regulile din pandemie, grupul de petrecăreți s-a întors la Apahida. Cu ei, și Adrian Pop.

*A ieșit afară cu încă o persoană

Ultimul prieten care l-a văzut în viață pe Adrian Pop, este N.M. Bărbatul a declarat că a fost sunat de Adrian Pop și rugat să vină după el, cu mașina. Probabil, spune N.M., Adrian Pop se simțea amenințat de cineva. “Nu era omul care să facă rău la nimeni, dar uneori avea gura prea mare”, spun apropiații lui. Iar asta poate a deranjat pe cineva.

N. M. spune că după ce a ajuns la Apahida, l-a văzut pe Pop făcând skandenberg cu o altă persoană.

„Era unul mai mare și tatuat. Am aflat că era cumnatul polițistului Marchiș, sărbătoritul. Nu părea să fie scandal sau supărare. Cert este că la un moment dat, Adrian Pop a ieșit afară, urmat de persoana respectivă. El nu fuma și m-am gândit că poate iese să discute. Nu au trecut nici 30 de secunde și persoana respectivă și-a băgat capul pe ușă și a zis ceva de genul: haideți luați-vă bucătarul sau bucătarul e la pământ. Ceva de genul ăsta”, a povestit N. M.

Ulterior, N.M. a intervenit să își salveze prietenul căzut la pământ. În tot acest timp, invitații polițistului Cristian Marchiș, printre care și alți polițiști, s-au făcut nevăzuți.

„Eu am ieșit afară să îl ajut. Eram cu patronul de la localul respectiv. El se chinuia să respire. Era vânăt la față și îi curgea sânge de după ureche. Am sunat la 112, iar ambulanța a venit foarte repede. În schimb, cei din local au dispărut fără urmă și fără să zică ceva. Fără să ne întrebe dacă să ne ajute cu ceva. Și-au luat hainele și au plecat”, ne-a mai spus bărbatul.

*IPJ Cluj: ”Erau doi polițiști în local”

Polițiștii clujeni spun că Adrian Pop a fost găsit în stare de comă și preluat de un echipaj de la SMURD Cluj. Cei de la IPJ Cluj spun că ancheta este derulată de polițiștii de la Postul de Poliție Apahida, adică exact colegii polițiștilor prezenți.

„Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală. În referire la desfășurarea evenimentului privat, împrejurare prin care s-ar fi încălcat interdicțiile impuse în perioada stării de urgență și la care ar fi participat doi polițiști clujeni, precizăm că la data de 10 martie a.c., conducerea Inspectoratului a dispus efectuarea de verificări”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here