Trupul tinerei de 19 ani, atacată și sfâșiată de urs în Bucegi, a fost recuperat. Ursul a fost împușcat

Sursa foto: Salvamont Prahova/Facebook

Trupul tinerei care a fost ucisă, marţi, de un urs, pe un traseu turistic din Bucegi, a fost recuperat de salvatori, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Ursul care a ucis-o a fost împuşcat, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, Adelin Gurgui. Turista a fost atacată de urs pe Jepii Mici, salvatorii montani afirmând că fata atacată a fost târâtă şi sfâşiată de animal.

Salvamont Prahova a anunţat faptul că misiunea de recuperare a trupului neînsufleţit s-a încheiat.

Acesta va fi dus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

În cauză a fost deschis un dosar pentru pentru ucidere din culpă, a precizat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Laura Antimiu.

Surse judiciare au declarat, pentru sursa citată, că fata ucisă de urs avea 19 ani şi era din Iaşi, însă avea viză de flotant pentru municipiul Bucureşti.

În urma evenimentului s-a constituit echipa de intervenţie, iar animalul, care era extrem de agresiv, a fost împuşcat.

Turistul care a văzut întregul eveniment şi a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani şi coborât în Buşteni.

O turistă de 19 ani, atacată, târâtă şi sfâşiată de urs în Bucegi. Salvamontiștii încearcă recuperarea trupului tinerei cu ajutorul elicopterului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here