Turcan le răspunde criticilor după „faza” cu baronul Samuel von Brukenthal: „Nu sunt nici arogantă, nici ruptă de realitate, nici inutilă”

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii Raluca Turcan a revenit cu o nouă precizare, după valul de ironii generat de un mesaj pe Facebook în care i-a urat „La mulți ani!” baronului Samuel von Brukenthal. Aceasta spune că cei are au criticat-o pentru postare nu cunosc că în domeniul cultural se folosește această urare.

„Nu sunt nici arogantă, nici ruptă de realitate, nici inutilă, așa cum unii s-au grăbit să aprecieze un mesaj postat cu ideea de a scoate în evidență un uriaș avantaj pe care județul pe care îl reprezint îl are, și-anume nașterea baronului von Brukenthal.

De aici și până la necunoașterea că în domeniul cultural atunci când se aniversează ani de la naștere se folosește sintagma „La mulți ani”. „La mulți ani, Mihai Eminescu”, „La Mulți ani, Kant”, „La mulți ani” alți oameni de cultură, pentru că se serbează valoarea culturală lăsată în urmă de cei pe care îi celebrăm, e o cale foarte lungă”, a declarat ministrul Muncii.

Ministrul Muncii Raluca Turcan a transmis, luni, un mesaj pe Facebook în care i-a urat „La mulți ani” baronului Samuel von Brukenthal guvernator al Transilvaniei, născut la 26 iulie 1721 şi decedat în 1803. După valul de ironii de pe rețelele sociale, Raluca Turcan a editat postarea renunţând la urare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here