Turcia | Preşedintele Erdogan anunţă menţinerea datei alegerilor prezidenţiale şi legislative pentru 14 mai

Foto: Recep Tayyip Erdogan/Facebook

Alegerile prezidenţiale şi legislative din Turcia vor avea loc la 14 mai, aşa cum a fost prevăzut, a anunţat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, în pofida seismului devastator din 6 februarie, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Denunţând vocile critice care s-au ridicat împotriva modului în care a fost gestionat cataclismul de guvernul său, şeful statului turc a dat asigurări: „Le vom da răspunsul adecvat la 14 mai”.

Erdogan a exclus de facto orice amânare a scrutinului la care el a anunţat că va candida din nou, în pofida situaţiei din regiunile afectate de seism.

Peste 45.000 de persoane au murit în 11 provincii din sudul şi sud-estul Turciei.

Şeful statului turc şi-a cerut „iertare”, luni, pentru întârzierile din primele zile în organizarea operaţiunilor de salvare în timp ce strigăte de ajutor se auzeau de sub dărâmături.

Erdogan a recunoscut din nou miercuri, în faţa parlamentarilor din partidul său, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării, AKP), că operaţiunile de salvare au fost întârziate în primele zile „din cauza haosului şi condiţiilor meteorologice”.

„Cu toate acestea, la numai câteva ore după cutremur, miniştrii noştri au contactat oraşele afectate şi au început să coordoneze munca”, a subliniat Erdogan. „Noi am încercat să facem tot ce era omeneşte posibil”, a insistat el, denunţând „dezbaterile vicioase” cu privire la instituţii şi armată.

Potrivit lui Erdogan, 14 milioane de persoane au fost afectate de seism.

Turcia extinde ancheta cu privire la prăbuşirea clădirilor la cutremure. Bilanţul depășește 50.000 de morţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here