Turcia | Un avion închiriat din Rusia, pentru stingerea incendiilor, s-a prăbușit

Sursa: Wikipedia

Un avion pentru stingerea incendiilor, închiriat din Rusia, s-a prăbuşit, sâmbătă, într-o zonă montană din sudul Turciei, informează presa turcă, potrivit AP, preluată de News.ro.

Agenţia Anadolu notează că avionul fusese închiriat de Direcţia Generală a Pădurilor. Echipe de salvatori au fost trimise în zona în care s-a prăbuşit aparatul de zbor, în Kahramanmaraş. La bord se aflau opt persoane.

Toate cele opt persoane aflate la bordul avionului pentru stingerea incendiilor care s-a prăbuşit, sâmbătă, în Turcia, au murit, a anunţat Ministerul rus al Apărării, potrivit AP. În avionul Beriev BE-200 se aflau cinci ruşi şi trei turci.

Potrivit agenţiei DHA, avionul s-a prăbuşit în timp ce participa la stingerea unui incendiu de pădure în regiunea Bertiz. Cauza prăbuşirii încă nu a fost stabilită.

Guvernatorul din Kahramanmaraş, Omer Faruk Coşkun, a declarat că în zonă a izbucnit un incendiu după ce copacii au fost loviţi de un fulger.

“Am trimis un avion în zonă, dar am pierdut legătura cu avionul în urmă cu ceva timp şi aparatul s-a părbuşit. Am trimis mai multe unităţi în zona în care s-a prăbuşit avionul”, a explicat guvernatorul.

Sudul Turciei este afectat de luna trecută de incendii devastatoare, în special provinciile Mugla şi Antalya, iar opt persoane au murit.

Punctele de ruptură: Zonele care simt cel mai dureros schimbările climatice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here