TVR, organ de propagandă anti-UE. De ziua lui Ceaușescu, a difuzat spectacolul ”Degeaba 30”

Foto: Facebook/Tudor Gheorghe

TVR 1 a difuzat duminică, 26 ianuarie, spectacolul „Degeaba 30” al lui Tudor Gheorghe, organizat pe 21 decembrie, în contextul marcării a trei decenii de la Revoluția din 1989. Conceput ca un imn pesimist închinat acestui moment istoric, textele cântecelor se disting însă izbitor și printr-o amorsă groasă de euroscepticism. Nu puține sunt versurile cu săgeți la adresa Uniunii Europene.

Ironie a sorții sau nu, TVR 1 a difuzat concertul lui Tudor Gheorghe tocmai de ziua de naștere a dictatorului Nicolae Ceaușescu.

“Minerii plâng de dorul unei mine,” o „țară care plânge”, care „geme”, și așteaptă „un decret de la Bruxelles sau Strasbourg”, „Cui va mai rămâne această țară?” „Procurorii” sunt „niște veleitari, niște oameni mici ce nu gândesc”, „Lanțul de minciuni” cu care „ne-ați vândut”, dar „vine vremea să dați seamă pentru câte rele ne-ați adus”, „Protestăm pentru nimic” și „ne-adunăm să ne-alergăm”: „noi, cu mâna pe pietroi, strigăm Fără Violență!”, „Nu vedem și nu simțim că la poartă așteaptă dricul!” „Ia-ne, Doamne, orice perspectivă, ia-ne și bomboana din colivă!” – sunt doar câteva dintre „slovele” bardului Tudor Gheorghe din care se pot desprinde pe alocuri crâmpeie de sloganuri demne de un almanah PSD.

Mesajele au fost transmise în uralele unei săli arhipline, cum se întâmplă adesea la concertele acestuia de la Sala Palatului, nedetronat pe nișa pe care și-a creat-o răbdător de-a lungul anilor.

Opiniile anti-UE ale lui Tudor Gheorghe sunt de altfel cunoscute și nu de puține ori au fost exhibate în emisiunile-proces din platoul Antenei 3.

„Ecoul unei generații”

Într-un interviu oferit în decembrie 2019 agenției Mediafax, Tudor Gheorghe spune că „Degeaba” este „ecoul unei generații”, „copiii ăștia de 30-40 de ani cărora li s-a luat speranța, pentru ei e «Degeaba», anii ăștia care au trecut degeaba, ei nu mai au perspectivă, ei nu mai cred în potențialul creator al acestui neam, ei nu mai au încredere, nu le mai place limba română, nu mai au habar de istoria română, nu mai au demnitate și mândrie de români, nu mai au nimic, pentru ei strig eu: «Degeaba»”.

„Mulți mi-au reproșat titlul: că nu e însuflețitor, că nu e optimist. Ba chiar a venit la mine un distins parlamentar, pe care nu am să-l numesc, și cu grația firească, stilul și limbajul elevat, specifice unui parlamentar, m-a sfătuit prietenește să schimb titlul, pentru că totuși în țara asta s-a mai făcut ceva. L-am ascultat. După 5 ani am pus altfel titlul: Tot degeaba. Acest spectacol, Degeaba, este țipătul unei generații debusolate și debusolante, reprezentanţii căreia nu mai au încredere în potențialul creator, le este rușine să se mai numească români. Degeaba nu e despre supărarea că nu avem autostrăzi, nu e despre supărarea că nu avem trenuri mai rapide. Degeaba nu e despre starea materială, ci despre cea spirituală”, afirma luna trecută Tudor Gheorghe pentru Q Magazine.

„La Cotroceni ar fi bine să ajungă Victor Ponta”

De asemenea, Tudor Gheorghe își exprima dezamăgirea față de clasa politică: „Mă uit la clasa politică de azi. Am ajuns la o concluzie: politicienilor le poți spune orice. Nu-i atinge nimic. Singurul lucru la care reacționează sunt banii. Cum eu nu am pârghiile necesare…”.

Același Tudor Gheorghe care în 2014 îl susținea pe Victor Ponta la prezidențiale, în ciuda asediului asupra justiției inițiat de USL începând cu 2012 și a ceea ce, per total, a reprezentat PSD, ca emanație a PCR, pentru adevărul istoric legat de 1989.

„Nu mi-a sugerat nimeni, nu m-a obligat nimeni – e greu să mă oblige pe mine cineva – să spun acest lucru (…) Eu cred că la ora actuală, și e dreptul meu să cred asta, la Cotroceni ar fi bine să ajungă Victor Ponta, pentru că este tânăr. Avem nevoie de un președinte, un cetățean român, tânăr, inteligent și mai ales viu”, declara Tudor Gheorghe.

20 COMENTARII

 1. Felicitări maestrului Tudor Gheorghe!

  Așa cum alții defilează în fundul gol pentru cauza în care cred, Maestrul Tudor Gheorghe a ales să ne transmită un mesaj printr-un act artistic. Nu trăim în democrație? Nu e libertate de exprimare? Nu este încurajată pluralitatea de opinii și abordări? Care e problema? Doar ploconelile în fața UE sunt permise?

  • Corect! E dreptul lui Tudor Gheorghe sa pupe-n cur comunistii din PSD, dar tot asa am si eu dreptul sa-l bag in p… ma-sii de dobitoc. Taica-su, care a fost detinut politic se rasuceste in mormant.

 2. Atât timp cât sunt proști in țara asta nu-i de mirare că se adună la mitinguri comuniste..și nu vom scăpa niciodată de sindromul bolșevic…astea nu sunt spectacole,asta este propagandă comunistă …iar cretinul ăsta e plătit de propaganda rusă …marele rahat naționalist..

  • Daca această creație culturală descoperă un adevăr,acela este adevărul Poporului Român.
   Da in 1989 România a redevenit o prada pentru marii activiști bolșevicii- comuniști din PCR,o rețea bine organizata de către KGB-GRU,săvârșind acțiuni teroriste fata de popor,luând astfel în proporție de 100/100 puterea politică .
   Protestul este fata de voi bolșevicilor,care ați distrus țară și poporul.
   Cum ar putea Tudor Gheorghe,fiul unui deținut politic,să vă cante pe voi,urmașii celor care ați distrus filonul national,în puscariile- lagăre de exterminare.
   Tot băgați în fața UE, ce are UE cu voi năpârcilor in comun,iar dacă totuși ar avea,să se curețe.
   Pe Radu Gyr, pentru rugile sale l-ați omorât în pușcării,dacă ați putea asta ați face și acum cu Tudor Gheorghe și alți patrioți români..
   Ați transformat România intru-un imens lagăr de exterminare,ați alungat din țară prin politici economice 5 milioane de părinți,copii,frați,bunici..un popor , nenorociților…
   Ceaușescu a plătit pentru faptul că v-a protejat,trădătorilor și vânzătorilor de țară și popor..
   Pe Funeriu, jumătate de pixel nici nu ar trebui sa îl pomenim,se chinuie sa intre în istorie,aratandusi balele veninoase..
   Uniunea Europeană daca se vrea un organism sănătos,trebuie sa extirpe tumoarea canceroasă ce sunteți,prin trimiterea voastră în fața tribunalele,pentru acțiunile de crime împotriva umanității și criminalitate organizată,pe care le-ați săvârșit..
   Ticăloșilor…

   • Corect scris. Numai la Funeriu, ceva mai exact: jumatate de neuron.
    Nici pe timp de razboi din Romania nu au plecat/disparut atatia oameni, ca acum in timp de pace. Dar mai grav este ca acest UE, de care stau atarnati cu indemnizatii foarte grase chiar o serie de comunisti si colaboratori (ce zice Petrov?), nu e de fapt decat un fel de III reich, actualizat dpdv economic. Tot pentru influente economice a fost creat. Unde e industria noastra, unde sunt specialistii, unde sunt resursele naturale, pamantul? La altii in portofoliu, la noi numai praf, bolnavi, crime, si mai nou vor sa aduca educatie sexuala in scoli, lgbt, vaccinari obligatorii, probabil pentru controlul populatiei.

  • Gîndești îngust, unde se află România acum ? Ce a ajuns această țară ? Unde sunt copiii noștri ? Gîndiți și vă exprimați precum idioții, ce fel de democrație avem dacă acest popor a fost vîndut iar acum geme de foame și sărăcie ? Unde se mai întîmplă toate astea în celelalte state europene ?

 3. […] TVR 1 a difuzat duminică, 26 ianuarie, spectacolul „Degeaba 30“, a cărui premieră a avut loc la Sala Palatului pe 21 decembrie 2019, în contextul împlinirii a trei decenii de la Revoluţie. Ironie sau nu, postul public a ales să difuzeze concertul lui Tudor Gheorghe chiar de ziua de naştere a dictatorului Nicolae Ceauşescu, notează universul.net. […]

 4. […] O „țară care plânge”, care „geme”, și așteaptă „un decret de la Bruxelles sau Strasbourg”, „Cui va mai rămâne această țară?” „Procurorii” sunt „niște veleitari, niște oameni mici ce nu gândesc”, „Lanțul de minciuni” cu care „ne-ați vândut”, dar „vine vremea să dați seamă pentru câte rele ne-ați adus”, „Protestăm pentru nimic” și „ne-adunăm să ne-alergăm”: „noi, cu mâna pe pietroi, strigăm Fără Violență!”, „Nu vedem și nu simțim că la poartă așteaptă dricul!” „Ia-ne, Doamne, orice perspectivă, ia-ne și bomboana din colivă!” – sunt doar câteva dintre „slovele” bardului Tudor Gheorghe din care se pot desprinde pe alocuri crâmpeie de sloganuri demne de un almanah PSD, informează Universul.net. […]

 5. toti cei care „au emanat” dupa revolutie=lovitura de stat, au avut un rol stabilit cu mult inainte in distrugerea Romaniei.Din fericire pt romani, tara nu s-a destramat cum a fost planificat, desi lucrurile sunt in desfasurare.PSD-ul care se da drept cel mai popular partid a ajutat UDMR sa castige scorul parlamentar cu voturi cuparate la greu in regunile unde nu exista unguri.

 6. […] O „țară care plânge”, care „geme”, și așteaptă „un decret de la Bruxelles sau Strasbourg”, „Cui va mai rămâne această țară?” „Procurorii” sunt „niște veleitari, niște oameni mici ce nu gândesc”, „Lanțul de minciuni” cu care „ne-ați vândut”, dar „vine vremea să dați seamă pentru câte rele ne-ați adus”, „Protestăm pentru nimic” și „ne-adunăm să ne-alergăm”: „noi, cu mâna pe pietroi, strigăm Fără Violență!”, „Nu vedem și nu simțim că la poartă așteaptă dricul!” „Ia-ne, Doamne, orice perspectivă, ia-ne și bomboana din colivă!” – sunt doar câteva dintre „slovele” bardului Tudor Gheorghe din care se pot desprinde pe alocuri crâmpeie de sloganuri demne de un almanah PSD, informează Universul.net. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here