Ucraina anunță că a lovit o bază rusă de lângă centrala de la Zaporojie

Sursa: Wikipedia

Ucraina a declarat, vineri, că a lovit o bază rusă din Energodar, în sudul ţării, nu departe de Centrala nucleară Zaporojie de unde acuză Rusia că şi-a scos armamentul înainte de inspecţia echipei de la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit AFP, preluată de News.ro.

Ucraina face un bilanţ al atacurilor sale asupra Energodar

În acelaşi timp, în contextul în care ţările din G7 vizează să plafoneze preţul petrolului din Rusia, Moscova a anunţat că gazoductul Nord Stream a fost complet închis până când vor fi făcute reparaţii la o turbină, un motiv considerat pretext de Germania, care este foarte dependentă de gazul rusesc.

„În localităţile Herson şi Energodar, lovituri precise ale trupelor noastre au distrus trei sisteme de artilerie inamice, precum şi un depozit de muniţii”, ucigând mulţi soldaţi ruşi, a spus armata ucraineană.

Armata ucraineană a susţinut, de asemenea, că forţele ruse şi-au evacuat „toate echipamentele lor militare de la centrală” înainte de sosirea, joi, a misiunii AIEA, dintre care mai mulţi membri au rămas la faţa locului. Centrala electrică Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost cucerită de trupele ruse în martie, la scurt timp după ce Moscova şi-a lansat invazia Ucrainei, iar amplasamentul său a fost vizat de mai multe bombardamente, stârnind temerile privind un dezastru nuclear. Kievul şi Moscova resping reciprioc atacurile în acest sit.

Joi dimineaţă, înainte de sosirea misiunii AIEA, autorităţile ucrainene i-au acuzat pe ruşi că au bombardat ei înşişi Energodar, oraş pe care îl controlează, cu intenţia de a arunca responsabilitatea pe Kiev.

CEPA | Eroul accidental

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here