Funeraliile lui Gorbaciov | Viktor Orban merge la Moscova

Sursa: Facebook

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, singurul din Europa care întăreşte schimburile comerciale privind gazele cu Rusia, va merge sâmbătă la Moscova pentru funeraliile ultimului lider al Uniunii Sovietice Mihail Gorbaciov, a indicat secretarul de stat pentru comunicare internaţională, informează AFP, preluată de News.ro.

El „îi va aduce omagiu lui Mihail Gorbaciov”, însoţit de o delegaţie ungară, a precizat acesta pe Twitter, a doua zi de la anunţul că gigantul Gazprom închide gazoductul Nord Stream, vital pentru Europa.

Înmormântarea ultimului lider al Uniunii Sovietice Mihail Gorbaciov are loc sâmbătă la Moscova, o ceremonie restrânsă la care nu va participa preşedintele Vladimir Putin.

O mare figură politică a secolului al XX-lea, Gorbaciov a murit marţi seara, la vârsta de 91 de ani, în urma unei „lungi şi grave suferinţe”, potrivit spitalului în care a fost tratat.

A făcut istorie precipitând dispariţia imperiului sovietic în 1991, în timp ce încerca să-l salveze prin reforme democratice şi economice, punând astfel capăt Războiului Rece.

Ceremonia, programată să înceapă la ora locală 9.00, va fi deschisă publicului, a anunţat Fundaţia Gorbaciov. Fostul lider sovietic va fi apoi înmormântat în cimitirul Novodevicie, alături de soţia sa Raisa Gorbaciova, care a murit în 1999.

CEPA | Eroul accidental

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here