Ucraina: Atac nocturn al Rusiei, cu 35 de drone Shahed

Sursa: X

Ucraina a anunţat joi că a fost vizată de un nou atac nocturn al Rusiei, cu 35 de drone Shahed de producţie iraniană, dintre care 34 au fost doborâte, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Atacurile s-au derulat „în valuri” în timpul nopţii, provenind dinspre capul Ceauda, în Crimeea ocupată, dinspre Primorsko-Ahtarsk, pe malul estic al mării Azov, precum şi dinspre Kursk, oraş rus în apropiere de frontiera nordică a Ucrainei, au precizat forţele aeriene ucrainene pe mesageria Telegram.

Au fost doborâte 34 dintre cele 35 de drone, a adăugat sursa, care nu a informat despre victime sau pagube.

Rusia lansează aproape în fiecare noapte atacuri cu drone şi rachete împotriva Ucrainei.

Kievul acuză Kremlinul că astfel caută să terorizeze populaţia civilă şi să distrugă infrastructurile sale energetice pentru a cufunda populaţia în frig şi întuneric, la fel ca iarna trecută.

De atunci, Kievul şi-a întărit sistemele de apărare antiaeriană cu arme occidentale ce îi permit să distrugă majoritatea dronelor explozive sau rachete lansate de Rusia.

În aceeaşi perioadă, iarna trecută, milioane de persoane fuseseră lipsite de curent electric în plin val de frig, iar Ucraina vrea să evite cu orice preţ ca acest lucru să se repete anul acesta.

Războiul în imagini – Ziua 664

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here