Ucraina | Trei morţi în bombardamentele ruse la Herson. Patru morţi într-un atac cu rachete ucrainene în regiunea Zaporojie

Sursa: Twitter

Cel puţin trei persoane au fost ucise duminică în bombardamente ruse asupra unor cartiere rezidenţiale din oraşul ucrainean Herson (sud), au indicat autorităţile locale citate de AFP, potrivit Agerpres.ro.

În acelaşi timp, autorităţile instalate de Moscova au afirmat că patru persoane au fost ucise şi cinci rănite de un atac ucrainean asupra unui pod de cale ferată, în municipalitatea Melitopol din regiunea Zaporojie, au consemnat AFP, EFE şi Reuters.

„Artileria inamică a lovit zone rezidenţiale din oraş”, a transmis pe reţelele sociale administraţia din Herson, adăugând că au fost lovite un spital, o şcoală, o staţie de autobuz, o poştă, o bancă şi imobile de locuit.

Trei oameni au murit şi alţi şase au fost răniţi, a adăugat sursa.

La rândul său, liderul administraţiei proruse din Zaporojie, Evgheni Baliţki, a acuzat Ucraina că a comis „o lovitură cu lansatoare de rachete multiple Himars împotriva unui pod feroviar” aflat în lucru în momentul respectiv. Patru lucrători au fost ucişi şi cinci răniţi, a menţionat acesta.

Rusia controlează partea de sud şi centru din Zaporojie, nu şi nordul, unde se află capitala regională. Potrivit responsabililor ruşi, atacul asupra podului a avut loc în apropierea oraşului Melitopol, aflat sub controlul forţelor ruse din martie anul trecut.

Viață de coșmar lângă Bahmut: Fără apă, gaz, căldură, iar magazinele închise

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here