Ucrainenii folosesc sistemele de recunoaștere facială și inteligența artificială pentru găsirea rușilor care terorizează civilii

Tehnologiile care utilizează sistemul de recunoaștere a feței și inteligența artificială ajută la găsirea ocupanților ruși care terorizează populația civilă din Ucraina, a anunțat ministrul transformării digitale al Ucrainei, Mihail Fedorov, citat de zn.ua.

Potrivit acestuia, datorită unor astfel de sisteme, au fost deja găsiți mulți ucigași din Bucea și Irpen. Fedorov a mai adăugat că lucrările vor continua, iar informații detaliate despre acești oameni, unde și cu cine locuiesc vor fi stabilite într-un timp destul de scurt, scrie ziare.com.

De fapt, au fost deja găsiți mulți criminali care au terorizat civili din Bucea și Irpin. În scurt timp, vom stabili toate informațiile despre aceste persoane: profilurile lor în rețelele de socializare, unde și cu cine locuiesc. Astăzi, tehnologia face posibilă găsirea tuturor celor care au vizat obiectivul cel puțin o dată. Și având în vedere cum le place să posteze fotografii pe internet și numărul de camere din orașe și case, vom rezolva această problemă foarte repede”, a spus Fedorov.

Ucrainenii pot raporta abuzurile comise de forţele ruse contra drepturilor omului pe un nou website, a anunţat sâmbătă ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, potrivit dpa.

Dovezile care sunt strânse în legătură cu atrocităţile comise de armata rusă în Ucraina vor garanta că aceşti criminali de război nu scapă de justiţie”, a scris Kuleba pe Twitter.

 

Website-ul cuprinde imagini şi relatări ale martorilor despre crime, torturi şi violuri contra civililor în timpul invaziei ruse începute pe 24 februarie în Ucraina.

Imaginile cu zeci de cadavre în gropi comune sau pe străzile din jurul Kievului, apărute în weekendul trecut, după retragerea rusă, au revoltat ţările occidentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here