„UDMR, PSD și ALDE vor ca mandatele aleșilor locali să fie de 5 ani în loc de 4 ani”

Senatoarea USR Florina Presadă acuză, într-o postare pe Facebook, manevre parlamentare de prelungire cu un an a mandatelor aleșilor locali, de la patru ani la cinci.

Potrivit acesteia, o propunere legislativă depusă de UDMR a primit raport de admitere în Comisia de Administrație Publică, fiind invocat faptul că doar cu un mandat mai lung pot aleșii locali să își ducă proiectele la îndeplinire. Un astfel de proiect depusese și PSD, însă primise raport de respingere. „Vedeți cum își pasează mingea PSD și UDMR? Aceste partide țin cu dinții de actualele mandate și de cele viitoare, că nu au niciun interes să meargă în alegeri: s-ar alege cu mai puține mandate de aleși locali, căci românii s-au trezit”, punctează senatoarea USR, Florina Presadă.

Postarea integrală a Florinei Presadă:

  • UDMR, PSD și ALDE vor ca mandatele aleșilor locali să fie de 5 ani în loc de 4 ani.
  • Tocmai ce s-a adoptat un raport de admitere în Comisia de Administrație Publică de la Senat pe marginea unei propuneri legislative venite de la UDMR, cu motivația că 4 ani nu sunt suficienți pentru un ales local ca să facă treabă, mai ales dacă are proiecte europene în derulare. Cică nu au timp primarii să arate ce pot timp de 4 ani!
  • Mai e nevoie de raportul Comisie Juridice și poate intra la vot în plen, Senatul fiind cameră decizională.
  • Nimic nu e întâmplător. În sertarele Comisiei de Administrație Publică se află o altă propunere legislativă, de data asta a PSD, cu același obiect: mandatele aleșilor locali să aibă 5 ani, nu 4 ani. Depusă anul trecut, ea modifica un articol din Legea administrației publice locale, dar care a fost abrogat prin Codul Administrativ. Nu a mai ajuns niciodată la plen, deși aceasta are raport de respingere.
  • Vedeți cum își pasează mingea PSD și UDMR? Aceste partide țin cu dinții de actualele mandate și de cele viitoare, că nu au niciun interes să meargă în alegeri: s-ar alege cu mai puține mandate de aleși locali, căci românii s-au trezit!
  • Dacă ne amintim și de modificările făcute de PSD et co. la ordonanța privind stabilirea datei alegerilor locale, și inițiativa PSD privind prelungirea mandatelor aleșilor locali, vedem că PSD și „frații” săi UDMR și ALDE fug de alegeri ca dracul de tămâie. Vor să stea la cârma administrației publice locale cât de mult se poate. Dacă această inițiativă este adoptată, va deveni extrem de dificil de organizat alegeri locale și parlamentare în același an, miza inițială a anului 2020 înainte de pandemie.
  • Sunt convinsă însă că românii înțeleg jocul în interes de partid al PSD, UDMR și ALDE și vor vota în consecință la viitoarele alegeri.
  • Iubește România cu ochii deschiși!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here