Ultima zi de înscriere pentru românii care vor să voteze în străinătate la prezidențiale

Miercuri, 11 septembrie, este ultima zi în care cetăţenii care vor să voteze în străinătate la prezidenţiale se pot înregistra pe www.votstrainatate.ro.

Cei care doresc să voteze în străinătate la alegerile prezidenţiale se pot înregistra ca alegători în străinătate prin intermediul unui formular online, până cel mai târziu la ora 23:59:59.

Potrivit www.votstrainatate.ro, până marţi seară s-au primit aproximativ 28.400 de cereri pentru votul la secţia de votare şi circa 29.800 de solicitări pentru vot prin corespondenţă.

Potrivit legii, dacă se înregistrează cu opţiunea pentru vot la secţiile de votare cel puţin 100 de cetăţeni din aceeaşi localitate sau grup de localităţi, pentru aceştia va fi înfiinţată o secţie de votare, a scris Agerpres.

Anterior, autoritățile au recomandat varianta votului prin corespondență deoarece este mai ușoară, mai simplă și mai ieftină.

Șeful AEP ar dori o prelungire a termenului de înscriere până la 15 septembrie și așteaptă toate avizele necesare în acest sens. Extinderea termenului ar urma să se facă prin ordonanță de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here