Un alt cetățean american a murit în bombardamentele din Ucraina

Un cetățean american a fost ucis în Ucraina în timpul atacului aerian care a vizat orașul Cernihiv, a anunțat joi Departamentul de Stat, citat de Sky News. Este al doilea american care moare în acest conflict, după ziaristul Brent Renaud, ucis săptămâna trecută în Kiev.

Secretarul de stat Antony Blinken a anunțat, joi, că un cetățean american a fost ucis în Ucraina. ”Ieri (miercuri), preşedintele Biden a spus că au fost comise crime de război în Ucraina. Personal, sunt de acord”, a spus Blinken într-o conferinţă de presă la Departamentul de Stat.

Cetățeanul american care a murit în urma bombardamentelor armatei ruse asupra orașului Cernihiv era James Whitney Hill, un profesor în vârstă de 68 de ani.

Identitatea victimei a fost confirmată de Anton Gerașenko, consilier la Ministerul de Interne ucrainean, potrivit Independent.

James Whitney Hill a mers în decembrie la Cernihiv, alături de partenera sa ucraineană, Ira, pentru ca aceasta să se trateze de scleroză multiplă, dar au rămas blocați într-un spital.

Partenera sa a fost identificată de jurnaliști ca fiind Irina Teslenko.

În mesajele postate pe Facebook în ultimele sale zile de viață, James Hill spunea că vor să plece, dar că nu au reușit să găsească o trecere sigură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here