Furnizorul german de componente auto Continental trebuie să își reducă costurile cu sute de milioane de euro și va trebui să concedieze un număr semnificativ de lucrători, din cauza unei scăderi a cererii cauzate de pandemie, a declarat directorul general Elmar Degenhart în presa germană, citată de Reuters. Continental are în România 20.000 de angajați, în şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie.

„Acest lucru va fi foarte dureros, dar nu avem altă opțiune”, a declarat Elmar Degenhart personalului într-un videoclip intern. „Momentan nu putem garanta niciun loc de muncă. Probabilitatea că va trebui să vorbim despre concedieri este foarte, foarte mare „, a spus Degenhart.

Un purtător de cuvânt al Continental a refuzat să comenteze raportul. El a adăugat, însă, că managementul a anunțat la conferința de presă anuală din martie că va avea în vedere reduceri suplimentare de costuri, având în vedere evoluțiile pieței.

Industria auto germană a suferit o încetinire accentuată pe măsură ce pandemia a ajuns în Europa, determinând vânzările de autovehicule în regiune să se prăbușească cu 78% în aprilie, în timp ce guvernele opreau economiile.

Degenhart a spus personalului că stimulentele fiscale nu vor ajuta industria auto, un important exportator și un angajator major în cea mai mare economie din Europa.

„Am renunțat la speranța că pachetele de stimulare sunt eficiente și suficient de bune pentru a oferi un impuls pe termen scurt piețelor auto. Nu putem aștepta niciun ajutor din partea politicienilor ”, a spus CEO-ul ompaniei.

Continental deţine în România şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. Compania avea, la finalul anului 2019, în România, aproximativ 20,000 de angajaţi care lucrau în centrele de inginerie şi în unităţile de producţie.

1 COMENTARIU

  1. Și asta-i numai începutul !!. practic relansările economice din Germania și Franța au fost condiționate de guvernele lor cu reducerea drastică a numărului de posturi în afara granițelor lor,mai concret marile grupuri auto trebuie să-și calibreze producția pe populație lor. .. așa au fost votate in parlamentele naționale ale lor….așa că până în toamnă va fi jale mare in Romania.. șomajul va exploda, condiții de creere de locuri de muncă nu sunt … pandemia covid e wax pe lângă cea economică…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here