Un aparat RMN în valoare de un milion de euro, de la Spitalul Județean Arad, s-a defectat de două ori din cauza întreruperilor de curent

Un aparat RMN de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cumpărat de Consiliul Judeţean (CJ) cu un milion de euro s-a stricat de două ori din cauza deselor întreruperi de curent, astfel că de fiecare dată a fost în imposibilitatea de a funcţiona mai multe zile până la sosirea pieselor de schimb.
Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat, marţi, că a fost nevoie de alocarea sumei de 32.000 de lei pentru achiziţionarea unui UPS necesar în Laboratorul de radiologie şi imagistică medicală din cadrul spitalului. Acest dispozitiv este necesar pentru asigurarea continuităţii în funcţionare a RMN-ului în timpul întreruperii alimentării cu energie electrică, fiind o sursă independentă de energie care alimentează echipamentul medical.
După ce am cheltuit peste un milion de euro pentru aparatul RMN de la Spitalul Judeţean, fluctuaţiile de tensiune l-au pus pe butuci pentru câteva zile, chiar săptămâni. Ceea ce păţesc mii de arădeni a păţit şi spitalul, funcţionarea aparatului a fost afectată de căderile de curent şi de suprasarcină. De aceea, Consiliului Judeţean a alocat bani pentru cumpărarea unui dispozitiv care să asigure o tensiune constantă pentru acest aparat important în diagnosticare„, a spus Cionca, potrivit Agerpres.
El a adăugat că echipamentul RMN s-a stricat de două ori şi că de fiecare dată s-a aşteptat mai multe zile pentru sosirea piesei care trebuia înlocuită.
Nu e vorba atât de costul acelei piese, ci de faptul că acest aparat este indispensabil, nu putem să îl ţinem nefolosit, în condiţiile în care pacienţii au nevoie de el„, a mai spus preşedintele CJ Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here