Un deputat AUR îl jignește pe fiul lui Ion Rațiu pentru că a cerut ca imaginea tatălui său să nu mai fie asociată cu acest partid

Deputatul AUR de Constanța Dumitru Viorel Focșa i-a adresat cuvinte jignitoare fiului lui Ion Rațiu, Nicolae Rațiu, după ce acesta a cerut ca Alianța pentru Unirea Românilor să șteargă postarea în care numele tatălui său este asociat cu imaginea formațiunii.

Focșa l-a numit pe Nicolae Rațiu „retardat” și a spus că „face de râs familia Rațiu”, răspunzând pe Facebook unei femei care l-a lăudat pe fiul lui Rațiu pentru poziția transmisă AUR. Ulterior, Focșa și-a șters comentariul. 

Focșa, de profesie inginer, este la primul mandat în Parlamentul României. Pe contul său de Facebook, se prezintă ca „Iubitor de Neam și Țara!”, iar cele mai multe postări sunt preluări ale cuvântărilor șefului AUR, George Simion. 

Nicolae Rațiu, fiul lui Ion Rațiu și președintele Rațiu Family Charitable Foundation, a cerut, joi, partidului AUR să șteargă postarea de pe Facebook în care se folosea de fotografia liderului țărănist și de vorbele sale ca să-i atace pe intelectualii care au cerut excluderea membrilor AUR din dialogul public, pentru că sunt extremiști. 

Solicit partidului Alianța pentru Unirea Românilor să șteargă postarea în care imaginea lui Ion Rațiu este utilizată alături de identitatea vizuală a partidului AUR și să evite în viitor orice astfel de asociere a lui Ion Rațiu cu simbolurile, doctrina și imaginea partidului.

Ion Rațiu nu a susținut niciodată poziții bazate pe discriminarea semenilor cu credințe, valori, principii sau indicatori identitari diferiți (etnie, religie etc.).

Ion Rațiu a susținut o societate democratică deschisă, tolerantă, unită, în defavoarea propagării unor idei care dezbină și incită la ură.

Nu sunt apărătorul vreunui partid politic din România și cred cu tărie că exercițiul dialogului democratic, așa cum îl înțelegea Ion Rațiu, trebuie să se bazeze pe respect și dragoste față de semeni, nu pe popularizarea unor poziții extremiste și periculoase”, a scris Nicolae Rațiu. 

1 COMENTARIU

  1. Un neica-nimeni care ,incurajat de faptul ca a ajuns in parlament,spurca cu avant tot ce nu tine de gasca lui de neonazisti!!Problema e la presa,care nu a anticipat ascensiunea acestui grup extremist de factura kgbista!Ce au facut stimatii jurnalisti si reporteri in an de alegeri parlamentare,dupa 4 ani de terorism pesedisto-aldist suportat de toata societatea?Majoritatea au alergat dupa stiri cu liberali,ca pesedeul a fost inlaturat si gata,nu mai merita efortul sa le aduca aminte oamenilor cine i-a adus in prag de colaps economic in an de pandemie!!!Uite ca securistii cei batrani ai lui vadim,au reusit sa ajunga iar in parlament,in spatele unor necunoscuti, cu dorinta de a dormi si ei pe bani publici,ca munca adevarata e epuizanta…Presa trebuia sa fie vigilenta si cu un pas inaintea politicienilor,acum,e nevoita sa constate ca nepasarea si falsele alerte jurnalistice au trimis iar anomalii in parlament!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here