Un german de 100 de ani, pus sub acuzare pentru complicitate la 3.518 crime în lagărul de concentrare Sachsenhausen

Procuratura din Germania l-a pus sub acuzare pe un german în vârstă de 100 de ani pentru complicitate la 3.518 de crime în timp ce ar fi fost gardian la lagărul de concentrare Sachsenhausen, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Potrivit televiziunii publice NDR, suspectul, care trăieşte în landul Brandenburg, este acuzat că a contribuit „în mod efectiv şi intenţionat” la crimele din lagărul unde au murit 100.000 de oameni.

În ultimii ani, procurorii i-au pus sub acuzare pe mai mulţi foşti supraveghetori în lagăre de concentrare, profitând de o ultimă oportunitate de a face dreptate pentru milioanele de oameni care au murit în multe lagăre, între care evrei, romi, homosexuali şi prizonieri politici.

Anul trecut, Bruno D, în vârstă de 93 de ani, a fost condamnat pentru 5.230 de capete de acuzare pentru complicitate la crimă, în timp de procurorii l-au acuzat săptămâna trecută pe Irmgard F, în vârstă de 95 de ani, fost secretar la lagărul de la Stutthof, pentru complicitate la 10.000 de crime.

Potrivit NDR, bărbatul pus sub acuzare ar fi lucrat la Sachsenhausen între 1942 şi 1945.

Lagărul, îmfiinţat lângă Berlin în 1936, era cunoscut pentru experimentele de gazare a deţinuţilor, înainte să fie gazaţi milioane de oameni la Auschwitz.

Procurorii şi oficialii tribunalului din Neuruppin, unde au fost înregistrate acuzaţiile, nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

1 COMENTARIU

  1. Frumos si drept , dar parca si eu doresc ca peste 5 ani sa fie condamnati toti spagarii germani care au momit agentii politicii din Romania , pentru a prelua Petromul , Soc. de cutent , CFR marfa peste cateva luni , etc. Acestea tot crime sunt , pentru ca din cauza atator restructurari si plata unor salarii de mizerie , romanii si-au parasit tara in masa , multi dintre romani plecand in lagarele de munca de pe teritoriul german dar nu numai , unde in apartamente suprapopulate sunt distruse destine si curma vise romanesti , pentru competitivitatea germana si o mai mare eficienta . Un fel de cuptoare de ars vise , destine si demnitati .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here