Foto: INQUAM/George Călin

Judeţul Brăila păstrează, de cinci zile, la zero numărul cazurilor de infectare cu COVID-19, ultimii pacienţi contaminaţi cu noul tip de coronavirus fiind declaraţi vindecaţi şi externaţi pe 9 mai, potrivit Agerpres.

La nivelul judeţului sunt monitorizate 188 de persoane care se află în carantină instituţionalizată şi 279 de persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, potrivit informaţiilor transmise, joi, de Instituţia Prefectului.

De asemenea, 5.244 de persoane au ieşit din autoizolare la încheierea celor 14 zile şi 905 de persoane au primit avize epidemiologice de a ieşi din carantină instituţionalizată.

Conform raportării DSP, toate cele 22 cazuri confirmate pozitiv de COVID-19 în judeţ au fost declarate vindecate şi externate.

În ceea ce priveşte sancţiunile, potrivit IPJ Brăila, în ultimele 24 de ore, au fost executate peste 214 de misiuni specifice, în contextul prevenirii şi combaterii răspândirii COVID-19, a fost verificat modul de respectare a măsurilor şi interdicţiilor de deplasare în cazul a 302 persoane şi au fost supuse controalelor 25 de unităţi comerciale pentru a se asigura suspendarea activităţii.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 38 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 21.000 de lei, pentru fapte comise în contextul pandemiei de COVID-19.

De asemenea, poliţiştii au depistat o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu, aceasta fiind condusă într-un centru de carantină pentru o perioadă de 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here