Un marinar ucrainean a încercat să scufunde iahtul de 7,7 milioane de dolari al unui milionar rus în Port Adriano

Un marinar ucrainean care lucra ca inginer șef al unui iaht de lux acostat în Port Adriano a fost arestat de Garda Civilă din Calvià după ce ar fi încercat să îl scufunde, deschizând un robinet. A provocat astfel o scurgere și a inundat sala mașinilor. Bărbatul a declarat că a acţionat din răzbunare, de când aflase că locuința i-a fost distrusă în timpul invaziei ruseşti în ţara sa. Iahtul aparține unui milionar rus, proprietar al fabricilor de arme, scrie diariodemallorca.es.

Evenimentul s-a petrecut sâmbătă dimineață pe iahtul Anastasia , un vas luxos de 47 de metri lungime, ancorat în Por Adriano, pe coasta Calvià.

Mecanicul-șef al navei, cetățean ucrainean, a părut foarte supărat și le-a spus celor doi marinari de la bord, tot ucraineni, să plece, pentru că urma să scufunde nava . Imediat după aceea a mers în sala mașinilor și a deschis o supapă, prin care apa a început să inunde interiorul navei. Ceilalți marinari au reușit să închidă supapele și au împiedicat scufundarea navei.

După ce au aflat cele întâmplate, echipajele Gărzii Civile s-au deplasat la fața locului și s-au întâlnit cu ofițerul mecanic și cu marinarii. După ce au aflat ce s-a întâmplat, s-a procedat la arestarea bărbatului, un cetățean ucrainean de 55 de ani identificat ca Taras O.

Ofițerul a recunoscut că a procedat din răzbunare, întrucât tocmai aflase că în timpul invaziei țării sale, armata rusă îi distrusese casa. El a mai spus că proprietarul navei este un milionar rus care deține fabrici de arme.

Deținutul a fost dus în această dimineață la tribunalul din Palma, acuzat de o infracțiune de vătămare intenționată și a fost eliberat, până va fi judecat.

Între timp, Garda Civilă continuă demersurile pentru a stabili ce s-a întâmplat. La început, agenții nu au putut efectua o inspecție în sala mașinilor, deoarece aceasta a fost inundată. Ei fac, de asemenea, eforturi pentru a determina cine deține Lady Anastasia , deoarece, oficial este înregistrată pe numele unei companii.

Iahtul ”Lady Anastasia” –  în valoare de 7,7 milioane de dolari, este deținut de omul de afaceri, Alexander Mijeev, directorul general al companiei ruse de arme militare, Rosoboronexport, menționează și New York Post.

Alexander Mijeev lucrează pentru furnizorul rus de arme Rostec.
Alexander Mijeev lucrează pentru furnizorul rus de arme Rosobornexport. Sursa foto: New York Post

Când ofițerii au sosit pentru a-l aresta pe marinarul ucrainean, acesta ar fi spus: „Șeful meu este un criminal care vinde arme care ucid poporul ucrainean”.

„Am urmărit știrile despre război. A fost un videoclip cu un atac cu elicopterul asupra unei clădiri din Kiev. Armamentul folosit este produs de firma proprietarului iahtului. Ei atacau inocenți”, a spus Ostapchuk la tribunal.

El i-a spus judecătorului că nu regretă acțiunile sale și că „ar face-o din nou”.

Se pare că iahtul a suferit avarii grave în sala mașinilor.

Ostapchuk, care lucrase pe iaht ca mecanic timp de un deceniu, a fost ulterior eliberat din arest și de atunci a părăsit Spania.

El intenționează să se întoarcă în Ucraina natală pentru a ajuta la luptă.

„Voi lupta. De îndată ce voi ajunge în primul oraș ucrainean, voi căuta un comandant militar și îl voi întreba dacă au nevoie de mine”, a declarat Ostapchuk pentru presa locală.

Barca de lux are cinci cabine și are 156 de picioare lungime.
Barca de lux are cinci cabine și are 156 de picioare lungime.
Newsflash. Sursa foto: New York Post

„Mi-am spus: „De ce am nevoie de un loc de muncă, dacă am țara mea. Am avut o slujbă bună ca mecanic șef pe barcă și un salariu bun, dar voi lupta pentru națiunea mea.”

„Nu îmi voi pierde țara. Nu sunt un erou, sunt un bărbat de vârstă mijlocie și am multă experiență ca mecanic.”

„Nu am ținut niciodată o armă, dar dacă este necesar o voi face. De ce nu!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here