Medicul de 62 de ani din Constanța, care a murit de COVID-19, făcuse două teste PCR în luna martie, ambele cu rezultate negative, a informat miercuri Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa. Între ultimul rezultat negativ și confirmarea cu coronavirus au trecut aproape două săptămâni. 

„Medicul a activat în cadrul secţiei Medicină Internă II. În cadrul anchetelor epidemiologice din această secţie, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul şef din secţia Medicală II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile. Pe 27 martie i s-a recoltat al doilea test PCR, rezultatul fiind, din nou, negativ”, se arată într-un comunicat de presă transmis de SCJU „Sf. Apostol Andrei”,citat de Agerpres.

Pe 31 martie, medicul şi-a dat demisia de la spital, iar pe 6 aprilie a fost ultima lui zi de muncă. Pe 8 aprilie, s-a internat cu simptomatologie COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa și a fost confirmat cu coronavirus în aceeași zi.

„Regretăm nespus dispariţia fulgerătoare a colegului nostru. Un coleg minunat care nu şi-a lăsat niciodată echipa la greu. Un om sufletist, un doctor care aproape 20 de ani a semnat condica la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Ap. Andrei’ Constanţa. Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos. Odihnă veşnică!”, au transmis colegii medicului decedat.

Conform Ministerului Sănătăţii, pe 11 aprilie, după ce starea de sănătate a medicului s-a agravat, acesta a fost transferat de la SCJU Constanţa la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Matei Balş”, unde a decedat pe 21 aprilie. Medicul suferea de obezitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here