Un nou acord de Brexit va fi ratificat rapid, dacă va fi obținut

Dacă obţine din partea europenilor un nou acord privind Brexitul în cursul summitului organizat la 17 şi 18 octombrie, premierul Boris Johnson este pregătit să demareze un maraton parlamentar pentru ratificarea acestuia în zece zile de către Camera Comunelor, a informat vineri seară Financial Times (FT), potrivit Agerpres, care citează Reuters.

Citând surse din Downing Street 10, jurnalul precizează că echipa lui Boris Johnson a elaborat un plan detaliat sub conducerea lui Nikki da Costa, directoarea sa pentru probleme legislative.

„Nikki ne-a spus că ea are un plan pentru a face adoptat un acord de Brexit fix în zece zile”, a declarat pentru FT un înalt responsabil guvernamental. „Parlamentul ar putea fi convocat în şedinţă zi şi noapte, inclusiv în weekend, dar este încrezătoare în capacitatea noastră de a părăsi UE la 31 octombrie cu un acord”, adăugat sursa.

Luni, Boris Johnson urmează să aibă, în Luxemburg, discuţii cu preşedintele Comisiei Europene la final de mandat, Jean-Claude Juncker.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here