O femeie din Gorj spune, după cazul tânărului împușcat în cap luni, cu un glonț rătăcit de la poligonul de trageri din Târgu-Cărbunești, că și ea a găsit, de Crăciun, un glonț într-un porc. Femeia a reclamat cazul la Poliție, dar polițiștii nu au luat măsuri, potrivit Mediafax.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj a deschis o anchetă internă, după ce o localnică din satul Măceșu, în care un tânăr de 22 de ani a fost împuşcat, luni, în timp ce se afla la doi kilometri de poligonul de tragere din oraşul Târgu-Cărbuneşti, a declarat că, de Crăciun, a găsit un glonț în porc.

Femeia susține că în momentul în care a tăiat porcul de Crăciun, a găsit, aproape de șira spinării, un glonț.

Toți au rămas uimiți. Soțul meu l-a luat și s-a dus cu el la Poliție, Poliția a zis că nu este de-al lor, deci din pistoalele lor, cu toate că avem un vecin aici polițist, și a zis că este din unitatea militară, că au trageri, în poligon, la Cărbunești. Și soțul meu a zis că se duce acolo și zice «nu vă duceți, că ne ducem noi și vedem despre ce este vorba». Nu s-a mai întâmplat nimic!”, a declarat femeia din satul Măceșu, care aparține de orașul Târgu-Cărbunești.

Conducerea IPJ Gorj a dispus verificări.

Conducerea IPJ Gorj a dispus efectuarea de verificări de către polițiști din cadrul Compartimentului Control Intern”, a declarat Corina Scurtu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Luni, un tânăr de 22 de ani, din comuna Aninoasa, a fost lovit în cap de un glonț când a coborât dintr-un autoturism, în satul Măceșu. Bărbatul a fost dus la spital, în prezent fiind în stare stabilă la Clinica de Neurochirurgie din Craiova.

Locul unde a fost nimerit tânărul este la câțiva kilometri de Poligonul Târgu-Cărbuneşti. Aici au executat luni trageri peste 100 de jandarmi din Gorj, cu pistolul mitralieră de calibrul 7,62 mm, la care distanța maximă de zbor a glonțului este de 3.000 de metri.

În urma producerii incidentului, tragerile planificate în acest poligon au fost sistate.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale (MApN), care administrează poligonul, susțineau că Primăria Târgu-Cărbunești are obligația să anunțe cetățenii atunci când au loc trageri.

Punem afișe în momentul când sunt trageri. Sunt în stațiile de autobuz, în mai multe zone, și la Măceșu. Este un caz nefericit, care s-a întâmplat, am înțeles, în localitate. Așa ceva e clar că nu trebuie să se întâmple. Probabil că e o greșeală de organizare a lor, a jandarmilor. Omul acela nu a intrat în zona respectivă, am înțeles că era în sat. Atunci ce facem? Închidem satul? E singurul poligon autorizat din Gorj. E un caz nefericit. E clar că e o greșeală undeva. Sunt cazuri nefericite probabil, bănuiesc că porcul era acasă, nu era pe câmp. Cazuri care nu ne dorim să se întâmple. Se vor face cercetări să se vadă ce s-a întâmplat”, a declarat Cosmin Brujan, viceprimarul orașului Târgu-Cărbunești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here