Un nou atac rusesc cu rachete asupra Kievului a vizat instalații de infrastructură

Un atac cu rachete rusești a vizat sâmbătă dimineața infrastructuri esențiale din Kiev, iar explozii au răsunat în cartierul Dniprovskiy din capitala ucraineană, au declarat un înalt oficial prezidențial și alți oficiali, citați de Reuters.

Jurnaliștii Reuters din Kiev au auzit o serie de explozii, înainte ca o sirenă de raid aerian să sune în capitala Ucrainei.

Autoritățile au cerut locuitorilor să se pună la adăpost.

„Atac cu rachete asupra unor facilități de infrastructură esențială. Detaliile sunt în curs de verificare”, a transmis Kyrylo Tymoshenko, director adjunct al biroului președintelui Zelenski.

Administrația militară de la Kiev a precizat că o instalație de infrastructură a fost lovită, dar nu a spus care.

„Explozii în districtul Dniprovskiy. Toate serviciile de intervenție se îndreaptă spre locul faptei. Rămâneți în adăposturile voastre!” a scris primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram.

El a precizat că resturile unei rachete au căzut într-o zonă nerezidențială din districtul Holosiivskiy, în vestul Kievului.

Rusia a lovit infrastructura energetică vitală a Ucrainei cu rachete și drone începând din octombrie, provocând pene de curent generalizate și întreruperi ale serviciilor de furnizare de apă și căldură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here