„Un raport fenomenal”. Piața muncii din SUA a început puternic anul. Cel mai mic șomaj din ultimii 54 de ani

Sursa: Pixabay

Piaţa americană a muncii a început în 2023 într-o notă uimitor de puternică, numărul locurilor de muncă non-agricole înregistrând cea mai mare creştere din iulie 2022, potrivit datelor publicate vineri de Departamentul Muncii, citate de CNBC, preluat de News.ro.

Numărul locurilor de muncă a crescut cu 517.000 în ianuarie, peste estimarea Dow Jones de 187.000 şi creştere din decembrie, de 260.000.

”Este un raport fenomenal. Acest lucru aduce sub semnul întrebării modul în care suntem capabili să înregistrăm acest nivel de creştere a locurilor de muncă, în ciuda unora dintre celelalte zgomote din economie. Realitatea este că există încă o mulţime de cereri pentru lucrători pe care companiile au avut dificultăţi să îi angajeze”, a spus Michelle Meyer, economist şef al Mastercard Economics Institute.

Rata şomajului a scăzut la 3,4%, cel mai redus nivel atins din mai 1969, faţă de estimarea de 3,6%.

Rata de participare a forţei de muncă a crescut la 62,4%. O măsură mai largă a şomajului, care include lucrătorii descurajaţi şi cei care deţin locuri de muncă cu fracţiune de normă din motive economice, a crescut, de asemenea, la 6,6%.

Sondajul în gospodării, pe care Departamentul Muncii îl foloseşte pentru a calcula rata şomajului, a arătat o creştere şi mai mare de 894.000.

”Raportul de astăzi referitor la locurile de muncă este aproape prea bun pentru a fi adevărat”, a scris Julia Pollak, economist şef la ZipRecruiter.

Italia interzice chatbot-ului cu inteligenţă artificială Replika să folosească date personale

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here