Un român și un marocan au evadat ca în filme dintr-o închisoare italiană

Florin Mocian, un român în vârstă de 22 de ani, arestat preventiv pentru omor, și Hassin Kilifi, un marocan de 40 de ani născut în Marrakech, sunt încă fugari, după ce au evadat ieri din închisoarea din Avellino (sudul Italiei) si sunt căutați de poliție. Un bărbat de 45 de ani, de origine albaneză, a fost deja capturat de carabinieri, în colaborare cu Poliția Penitenciarului, în timp ce încerca să evadeze din închisoare, informează ilmattino.it.

Florin Mocan a fost arestat preventiv pentru omor după ce, în noiembrie 2021, ar fi ucis, împreună cu un complice, un italian în vârstă de 61 de ani. Victima ar fi refuzat să-i primească în clădirea în care locuia.

Cei trei au evadat din penitenciarul din apropiere de Napoli, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie. Lipsa lor a fost constatată în urma unui control de rutină al gardienilor.

Deținuții au săpat o gaură în zid, timp de mai multe zile, au adunat toate cearșafurile din celulă, le-au înnodat şi le-au legat de gratii. După ce au coborât pe ele în curtea închisorii, s-au urcat pe tomberoane pentru a sări gardul.

În celulă se mai afla un deţinut, care a refuzat să evadeze împreună cu ei.

Albanezul a fost prins de gardieni, însă românul şi marocanul au reușit să fugă cu ajutorul unei maşini care îi aştepta în faţa închisorii şi pe care au abandonat-o ulterior, pentru a-şi pierde urma.

Autoritățile suspectează că cei doi ar fi părăsit țara, relatează sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here