Un singur județ în scenariu verde, două în galben, restul țării în scenariu roșu

Sursa: Pixabay

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut vineri de 12 la mie, în Capitală, transmite News.ro.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a ajuns la 12,24, după ce joi a fost 11,49.

Comitetul Municipal Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis deja mai multe restricţii refertoare la purtarea măştii, circulaţia pe timp de noapte, accesul la spectacole si in restaurante, desfăşurarea evenimentelor private, care sunt  în vigoare de duminică.

De asemenea,  este instituită obligativitatea purtării măştii în spaţiile publice deschise în localităţile în care care incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a trecut de 6 la mie a fost publicat miercuri seară în Monitorul Oficial.

La nivelul țării, doar trei județe mai au rată de infectare sub 3 la mie, restul, incluzând Capitala fiind în scenariul roșu.

Covasna, cu rata cea mai mică, de 1,95 la mie, este singurul județ rămas în scenariul verde. Este urmat de Harghita, cu 2,07 și Gorj, cu 2,93, ambele în scenariul galben.

Cea mai mare rată de infectare este în Ilfov – 12,62 la mie, Corbeanca fiind „campioană”, cu 18,3. Pe doi vine Bucureștiul, cu 12,24 la mie. Pe țară, rata de infectare a ajuns de 6,59 la mie.

Statul român ar trebui să lichideze stocurile de vaccin anti-Covid

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here