Un sportiv american și-a reziliat contractul din România după ce a refuzat să se vaccineze

Un baschetbalist american de la echipa CSM Ploiești și-a reziliat contractul după ce a refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19.

Baschetbalistul Kwame Donte Vaughn (31 de ani, 1.91m), care a sosit la gruparea ploieșteană în luna august a acestui an, a apucat să joace în doar patru partide de campionat.

După introducerea noilor restricții în contextul pandemiei de coronavirus, Kwame Donte Vaughn a refuzat să se vaccineze, iar cele două părți au decis să rezilieze contractul, având în vedere că sportivul nu ar fi putut să intre în hoteluri sau restaurante fără certificatul verde.

Din păcate, am fost puşi în situaţia de a ajunge la această soluție din cauza noilor reguli impuse la nivel național săptămâna trecută. Vaughn nu este vaccinat și nu dorește să facă acest pas, situație în care participarea lui la mai multe activități ale echipei a devenit dificil de realizat sau chiar imposibilă în unele cazuri.

De exemplu, pentru a fi prezent la antrenamente, avea nevoie de testări frecvente, iar la meciurile din deplasare nu putea intra în hoteluri sau în restaurante, caz în care era imposibil să fie prezent alături de noi. În acest context, am convenit că nu putem continua colaborarea și am ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu acordul ambelor părți„, a declarat Ionuț Ivan, managerul secției de baschet de la CSM Ploiești, potrivit site-ului clubului.

Kwame Donte Vaughn a evoluat în acest sezon în 4 meciuri de campionat, având medii de 15.3 puncte, 4 recuperări şi 3.3 pase decisive, şi în cele două partide din Cupa României cu BC CSU Sibiu, în care a avut medii de 13.5 puncte, 3 recuperări şi 3 pase decisive, relatează Digisport..

„Mulțumim, „K” pentru această experiență și baftă în carieră„, a fost mesajul transmis de CSM Ploiești lui Kwame Donte Vaughn.

Caz asemănător în NBA

Starul de la Brooklyn Nets, Kyrie Irving (29 de ani), a fost exclus din lotul echipei din NBA după ce a refuzat să se vaccineze.

Managerul echipei Brooklyn Nets, Sean Marks, a anunțat că Irving nu va mai fi primit la antrenamente cât timp nu poate juca în toate meciurile din noul sezon, care a început pe 19 octombrie.

Irving nu este vaccinat împotriva COVID-19, astfel că ar putea juca doar în statele în care vaccinarea nu este obligatorie pentru sporturile de interior. În New York, Irving nu are drept de joc din cauza ultimelor restricții, astfel că automat ar rata jumătate din meciurile echipe.

Sean Marks a spus că vrea să vadă la Brooklyn Nets doar jucători care pot evolua în toate meciurile: „Nu va juca și nu se va antrena cu echipa până când nu poate fi un participat cu normă întreagă. Kyrie a luat o decizie personală și îi respectăm dreptul de a alege.

În acest moment, decizia restricționează capacitatea lui de a fi un membru full-time al echipei. Nu putem permite ca cineva din echipă să fie disponibil part-time. Este obligatoriu să rămânem consecvenți valorilor noastre„, a spus Marks, pentru CNN.

Irving a cucerit un titlu în NBA, în 2016, cu Clevland Cavalliers. În orașe precum New York sau San Francisco, jucătorii nu mai pot participa la antrenamente dacă sunt vaccinați cel puțin cu prima doză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here