Un tăvălug COVID-19. Care este legătura dintre ministrul de Externe al Ungariei și intrarea în carantină a capitalei Cambodgiei

Foto: Péter Szijjártó / Facebook

Capitala Cambodgiei și o provincie din apropiere au intrat în carantină după apariţia unui focar de COVID-19, legat de o vizită a ministrului de externe al Ungariei. Școlile, localurile şi cinematografele au fost închise, iar premierul și alți 4 miniștri sunt în autoizolare după întâlnirea cu Peter Szijjártó. Călătoria acestuia a generat cel puţin patru cazuri de coronavirus în Cambodgia, transmite The Guardian.

La începutul lunii noiembrie, șeful diplomației ungare a făcut o scurtă vizită acolo, apoi a fost testat pozitiv la Covid-19 la sosirea în Thailanda, unde de asemenea au fost raportate infectări legate de vizita lui.

Și ambasadorii Ungariei în Cambodgia și Thailanda au fost confirmați cu coronavirus în urma vizitei ministrului Peter Szijjártó.

În Camodgia au fost testate cel puţin 1.000 de persoane care au avut legătură cu vizita ministrului Szijjarto, inclusiv premierul Hun Sen şi soţia sa. Patru miniştri au intrat, de asemenea, în carantină după întâlnirea cu Szijjártó. În fotografiile de la întâlnirea dintre Szijjártó cu Hun Sen şi alţi politicieni, niciunul dintre participanţi nu pare să poarte măşti. La acea vreme, Szijjártó şi-a descris ţara ca pe o „punte către Europa” pentru Cambodgia, relatează The Guardian.

Cambodgia a evitat în mare parte pandemia de coronavirus prin impunerea unor măsuri stricte la intrarea în ţară. Această țară a raportat doar 301 de infecţii şi nu a înregistrat decese în pandemie.

Autorităţile par să nu-şi asume riscuri și au închis şcolile din capitala Phnom Penh şi din provincia Kandal timp de două săptămâni, după ce Ministerul Educaţiei a declarat că nu a putut colecta suficiente informaţii despre elevii care au avut contact direct sau indirect cu Szijjártó, scrie Mediafax.

Şcolile din întreaga ţară s-au redeschis abia săptămâna trecută, după ce au fost închise din martie.

La rândul lor, autorităţile thailandeze au confirmat, de asemenea, că un diplomat maghiar care a fost în aceeaşi maşină cu ministrul a fost testat pozitiv. Alte 16 persoane care au intrat în contact cu el au avut rezultate negative. Ţara a raportat până acum 3.847 de infecţii şi 600 de decese.

În schimb, Ungaria a raportat o creştere a numărului de cazuri începând cu luna septembrie, cu peste 4.000 de infecţii zilnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here