Unele districte din Shanghai impun din nou carantina, iar Beijingul închide spaţiile destinate divertismentului pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID-19

Shanghai, centrul financiar al Chinei a început să impună noi restricţii de izolare, iar cel mai populat district din Beijing a închis spaţiile destinate divertismentului pe fondul unei creşteri de cazuri de COVID-19, relatează Reuters, citată de News.ro.

Ambele metropole chineze au relaxat restricţiile anti-COVID recent, după o scădere a numărului de cazuri noi. Cu toate acestea, China a păstrat politica ”dinamică zero-COVID”, care vizează stoparea răspândirii virusului cât mai curând posibil.

Districtul Minhang din Shanghai, cu o suprafaţă vastă şi cu 2 milioane de locuitori, a anunţat joi că va efectua teste de acid nucleic pe toţi locuitorii pe 11 iunie, care au fost instruiţi să nu părăsească locuinţele în ziua respectivă.

Alte autorităţi guvernamentale din alte cartiere ale oraşului au emis, de asemenea, notificări care precizează că locuitorii vor fi supuşi la două zile de izolare şi alte 12 zile de testare riguroasă începând de joi.

Potrivit avizelor emise pentru cel puţin trei cartiere, locuitorii trebuie să stea în casă până sâmbătă şi să finalizeze cinci runde de teste obligatorii, care se încheie pe 23 iunie.

În cartierul central Xuhui au apărut în ultima săptămână garduri verzi şi scânduri roşii de lemn, baricadând rezidenţii şi declanşând o nouă furie publică.

O agenţie de presă guvernamentală din Shanghai, The Paper, a relatat că unul dintre focarele din Xuhui ar fi izbucni la un salon de înfrumuseţare renumit, Trandafirul Roşu, din centrul oraşului, care a fost redeschis la 1 iunie, când a fost relaxată carantina la nivelul oraşului.

Trei angajaţi ai salonului au fost testaţi pozitiv la COVID-19. Salonul a fost vizitat de 502 clienţi din 15 din cele 16 districte ale oraşului în ultimele opt zile, se arată în comunicat.

În timp ce rata de infectare a Chinei pare foarte scăzută în comparaţie cu multe alte ţări, care au optat pentru strategia menită să înveţe locuitorii să trăiască cu virusul, guvernul chinez a intensificat politica de zero-COVID pentru a proteja persoanele în vârstă şi sistemul medical. De asemenea, Beijingul a avertizat că nu va tolera comentariile sau acţiunile care resping sau se îndoiesc de politica aplicată.

China a raportat 240 de cazuri noi de coronavirus pe 8 iunie, dintre care 70 de persoane au dezvoltat simptome, iar 170 au fost asimptomatice, a anunţat, joi, Comisia Naţională de Sănătate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here