UNESCO şi Google donează 50.000 de computere profesorilor ucraineni

Sursa: Facebook

Pe fondul războiului rus în Ucraina, profesorii ucraineni vor primi 50.000 de calculatoare, donate de UNESCO şi de Google, pentru ca să-şi poată ţine orele în sistem online, transmite EFE, citată de Agerpres.ro.

Într-un comunicat de presă, UNESCO a informat miercuri că numărul de computere a fost stabilit de un grup de experţi ai acestui organism, care s-a deplasat în Ucraina în perioada 24-28 septembrie.

„Cât timp luptele provoacă pagube centrelor de învăţământ şi îi împiedică pe numeroşi elevi ucraineni să se întoarcă la şcoală trebuie să punem la dispoziţie instrumente de învăţare la distanţă pentru a ne asigura că orele sunt ţinute în continuare”, a declarat directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, cu prilejul Zilei Internaţionale a Profesorilor.

Potrivit autorităţilor ucrainene, 2.292 de centre de învăţământ au fost avariate şi 309 distruse de la începerea invaziei ruse, la 24 februarie. Astfel, peste 40% din şcolile ucrainene s-au văzut nevoite să reia cursurile în regim online.

„Cum să-ți rupi o mână” – cea mai populară întrebare pe Google, după mobilizarea anunțată de Putin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here