Ungaria recomandă cetățenilor să evite vacanța în străinătate de la începutul lunii viitoare și intenționează să consolideze restricțiile din cauza unui număr tot mai mare de cazuri de coronavirus în Europa, a declarat miercuri șeful de personal al premierului Viktor Orban, potrivit Reuters.

Gergely Gulyas a declarat că guvernul dorește să asigure un început sigur pentru anul școlar începând cu 1 septembrie și va decide cu privire la pașii care trebuie urmați săptămâna viitoare.

„Situația din Europa se deteriorează și, în cel mai bun caz, stagnează în anumite țări”, a declarat Gulyas, informează Agerpres.

„Nu este posibilă nicio relaxare a restricțiilor existente. Având în vedere că numărul de cazuri în majoritatea țărilor este în creștere, vor fi necesare reguli mai stricte.”

În conformitate cu reglementările actuale, cei care se întorc din țările cu rate mai mari de infectare trebuie să se auto-carantineze timp de 14 zile, cu excepția cazului în care produc două teste antivirus negative.

Începând de miercuri, Ungaria a raportat 5.002 de cazuri de coronavirus, cu 609 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here