Ungaria propune ambasadorul la UE pentru postul de comisar european

Ungaria îl va propune pe ambasadorul său la UE pentru postul de comisar european, în locul lui Laszlo Trocsanyi, respins de comisia JURI. Anunțul a fost făcut de Viktor Orban în timpul unei conferințe de presă cu omologul său din Finlanda, țara care deține președinția rotativă a UE, a scris Hirado.hu.

Oliver Varhelyi este reprezentantul permanent al Ungariei la UE, funcție echivalentă cu cea de ambasador. El este familiarizat cu politica europeană, a scris Politico. La bază este avocat și s-a alăturat corpului diplomatic ungar în anii 1990 și a lucrat la misiunea Ungariei la UE în perioada de pregătire a aderării. De asemenea, a lucrat și la Comisie, ca șef de departament în cadrul Direcției Generale pentru Piață Internă. În plus, este considerat o persoană loială lui Viktor Orban și politicilor promovate de acesta.

Oliver Varhelyi a spus că este o mare onoare și un privilegiu să fie nominalizat. El ar urma să se ocupe tot de portofoliul Vecinătății și Extinderii.

Comisia JURI l-a respins pe Laszlo Trocsanyi din cauza unor decizii luate pe vremea când era ministru al Justiției. Europarlamentarul maghiar a spus că s-a comis o nedreptate și că s-ar putea adresa instanței.

Joszef Szaer, alt eurodeputat FIDESZ, a afirmat ieri, citat de hirado.hu, că respingerea lui Laszlo Trocsanyi este un linșaj politic comis de forțele de stânga din Parlamentul European.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here