Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică oferă gratuit biciclete studenţilor

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC) „I.L. Caragiale” din Bucureşti a cumpărat la finalul anului trecut 60 de biciclete pentru studenţi.

Acest prim lot va fi direcţionat zilele acestea către studenţii din anul I şi al II-lea, de la programul de Licenţă şi celor din anul I de la programul de Masterat, prioritate având cei care locuiesc la cămin, au bursă socială şi nu deţin maşină personală. Bicicletele vor putea fi folosite pe durata studiilor, indiferent de tipul de program, arată un comunicat UNATC transmis Agerpres.

Parcarea modernă a fost realizată în primăvara anului trecut, iar la finalul lunii decembrie a fost făcut pasul cel mare al achiziţiei primului lot de biciclete, cu sprijinul Pegas. A fost ales un model de oraş, uşor de transportat, fiind cumpărate 30 de bucăţi pentru studente şi 30 pentru studenţi.

Achiziţia face parte din campania „UNATC pe Bicicletă”, iniţiată în primăvara anului trecut, care îşi propune să contribuie la educarea tinerei generaţii în relaţia cu mediul înconjurător.

„Educaţia artistică în cadrul academic nu se poate departaja de responsabilitatea socială şi implicarea în problemele comunităţii. Pentru un Bucureşti mai puţin poluat, mai curat, mai civilizat, contează enorm orice efort de conştientizare a importanţei folosirii transportului alternativ faţă de mediul înconjurător”, a declarat rectorul UNATC, Liviu Lucaci, citat în comunicat.

Campania, având hashtagul #unatcpebicicleta, a fost prezentă pe canalele de comunicare ale instituţiei, a reunit numeroşi studenţi şi profesori, dar şi alumni UNATC.

UNATC a adăugat componentei de educaţie verde şi de responsabilizare a tinerilor studenţi nişte ţinte foarte pragmatice: amenajarea în curtea universităţii a unor parcări dedicate transportului alternativ şi, printr-un parteneriat public-privat, achiziţionarea de biciclete care vor putea fi folosite gratuit de către membrii comunităţii UNATC, studenţi, profesori şi personal administrativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here