Unul dintre cetăţenii ucraineni dispăruţi în Munţii Maramureşului a fost găsit decedat

Unul dintre cetăţenii ucraineni dispăruţi în Munţii Maramureşului a fost găsit decedat, a informat, marţi seara, directorul Serviciului Public Judeţean Salvamont Maramureş, Dan Benga, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, cadavrul a fost găsit de un localnic din Crasna Vişeului, în zona alpină.

„O informaţie de ultima oră primita de colegii de la ISU Maramureş şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei. Unul dintre cei doi ucraineni cu care nu s-a putut lua legătura a fost găsit decedat de un localnic” a spus Dan Benga.

În cursul zilei de marţi, poliţiştii de frontieră şi salvatorii montani au reluat căutare celor doi cetăţeni care n-au mai putut fi recuperaţi din munte din cauza condiţiilor meteo dificile.

Aceştia se aflau pe munte, sumar îmbrăcaţi şi echipaţi, într-o zonă alpină la peste 1.800 de metri altitudine, destul de abruptă, cu văi repezi şi zăpadă.

În cursul după-amiezii de marţi, salvatorii şi poliţiştii de frontieră au suspendat căutările cu ajutorul elicopterului SMURD, din cauza vizibilităţii reduse şi a condiţiilor atmosferice schimbate brusc.

Din informaţiile colectate, salvatorii montani ştiau de prezenţa în munte a celor doi cetăţeni ucraineni răniţi, dintre care unul cu cu multiple fracturi şi traumatism cranian cu sângerare, ultimul contact telefonic cu acesta fiind realizat în cursul dimineţii de luni.

Cei şase cetăţeni ucraineni au traversat Munţii Maramureşului din Ucraina spre România în după amiaza zilei de sâmbătă, 24 decembrie, doi fiind recuperaţi în aceiaşi seară, iar alţi doi, în cursul zilei de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here