Unul dintre investitorii Facebook a finanţat spargerea WhatsApp

Sursa: Pixabay

Un startup american care operează în secret şi are ca unic client guvernul american a fost finanţat de unul din investitorii Facebook pentru a depăşi măsurile de securitate din WhatsApp (deţinut de Facebook), potrivit News.ro.

NSO Group, compania israeliană care a creat spyware-ul Pegasus, nu este şi singura care dezvoltat cu succes instrumente de spionaj capabile să spargă iPhone-uri şi aplicaţii de comunicare.

Recent, s-a aflat de existenţa unui startup american, numit Boldend. Fondat în 2017, la San Francisco, acesta pare să aibă la dispoziţie instrumente similare cu cele vândute de NSO Group.

Startup-ul a american a avut instrumentele necesare pentru a sparge conturi de WhatsApp cel puţin până în ianuarie 2021, când WhatsApp a reparat una din vulnerabilităţile speculate.

Boldend a operat în secret, cel puţin până acum, pentru că aşa i-a impus singurul client pentru care lucrează, guvernul Statelor Unite.

Unul din investitorii Boldend este Peter Thiel, care, prin Founders Fund, ar fi finanţat startup-ul cu cel puţin 10 miliarde de dolari, conform Forbes.

Ironia vine din faptul că Thiel, care este unul din investitorii Facebook, a finanţat, astfel, spargerea WhatsApp, produs deţinut de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here