Unul dintre salvatorii celor 12 copii blocați într-o peșteră din Thailanda a murit. Cauza? O infecție contractată în timpul operaţiunii

Un membru al echipei care a salvat 12 copii fotbalişti şi pe antrenorul lor dint-o peşteră inundată în Thailanda, în 2018, a murit din cauza unei infecţii a sângelui pe care a contractat-o în timpul operaţiunii, relatează bbc.com.

Subofiţerul Beirut Pakbara, din marina thailandeză, a contractat infecţia în timpul operaţiunii de salvare a echipei de fotbal din peştera Tham Luang.

Beirut s-a aflat sub supraveghere medicală, însă starea sa s-a înrăutăţit şi vineri bărbatul a murit, precizează News.ro.

Alt salvator, Saman Guran, a murit în timpul operaţiunii de salvare a copiilor. Saman, fost scafandru în Marină, ducea în peşteră butelii de oxigen în momentul în care a rămas fără aer şi şi-a pierdut cunoştinţa. O statuie a sa a fost înălţată la intrarea în peşteră.

Beirut Pakbara a fost înmormântat vineri, în provincia Satun.

Echipa de juniori „Mistreţii sălbatici”, formată din copii cu vârste de 11 până la 16 ani, şi antrenorul său, în vârstă de 25 de ani, explora peştera, la 23 iunie 2018, în momentul în care aceasta a fost inundată, blocându-i pe cei 13 înăuntru.

După 17 zile de eforturi ale unor echipe internaţionale, operaţiune în care au fost implicaţi peste 90 de scafandri, jucătorii şi antrenorul au fost salvaţi.

Peştera din provincia Chiang Rai a fost redeschisă publicului la începutul lunii noiembrie, în acest an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here