UPDATE: Partidul lui Putin, înfrânt în Moscova/ Participare mică la vot în capitala rusă

UPDATE: Partidul Rusia Unită, care îl sprijină pe preşedintele Vladimir Putin şi care se află la putere, a pierdut un număr mare de mandate în consiliul local din Moscova, a relatat luni agenţia de ştiri RIA.

20 din 45 de locuri din noul Parlament al Moscovei vor reveni candidaților din partea aşa-numitei opoziții sistemice, după alegerile locale de duminică, transmite postul de radio Eho Moskvî, citat de RADOR.

Astfel, după numărarea a 99,5% din voturi, comuniștii ruşi sunt pe locul întâi în 14 districte din capitala rusă, iar membrii partidelor de opoziţie „Iabloko” și „Rusia Justă” obţin câte trei mandate. Restul de 25 de locuri vor reveni candidaţilor independenţi.


Secţiile de vot s-au închis duminică la Moscova şi în majoritatea regiunilor Rusiei după o zi de alegeri locale care vor permite îndeosebi măsurarea sprijinului ruşilor pentru candidaţii pro-Kremlin şi pentru preşedintele Vladimir Putin, după o vară de manifestaţii dur reprimate, informează AFP, preluată de Agerpres.

Rezultatele definitive nu vor fi cunoscute decât luni, însă rata de participare la vot se anunţă dezamăgitoare în capitala rusă, unde doar 17,2% dintre alegători se prezentaseră la urne până la ora 18:00

Toată atenţia era concentrată asupra Moscovei, unde manifestaţii cu participarea a zeci de mii de persoane au avut loc toată vara la chemarea opoziţiei, ai cărei candidaţi au fost ţinuţi departe de scrutin, notează AFP. Câteva mii de persoane au fost arestate în timpul acestor manifestaţii cvasisăptămânale.

Duminică, singurul incident a fost arestarea a circa 15 persoane, între care şi fosta membră a mişcării Pussy Riot, Maria Alehina, şi jurnalistul Ilia Azar, mai notează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here