USR cere vot în Senat pentru adoptarea iniţiativei „Fără penali în funcţii publice”

Sursa: Facebook

În vederea adoptării unui raport în privinţa iniţiativei cetăţeneşti „Fără penali în funcţii publice”, senatoarea USR Simona Spătaru, preşedinta Comisiei de constituţionalitate din Senat, a convocat o şedinţă marţea viitoare. Ea a făcut o solicitare în acest sens către Comisia juridică a Senatului, anunță News.ro.

Simona Spătaru a precizat că revizuirea Constituţiei este esenţială, pentru a răspunde dorinţei celor un milion de cetăţeni care au semnat pentru a avea o clasă politică fără penali, mai arată comunicatul de presă al USR.

„Fac un apel către toate partidele pentru a continua această procedură. Am observat că la nivelul Camerei Deputaţilor deja au trecut două iniţiative asemănătoare, dar, după cum vedem, legea se tot schimbă, pe când Constituţia României este actul suprem, este ceea ce garantează cetăţenilor că în Parlament nu se schimbă legea de pe o zi pe alta şi nouă ne revine datoria de a accentua acest lucru, de a aduce dorinţa cetăţenilor prin această iniţiativă în atenţia politicului şi de a insista să fie votată”, a afirmat senatoarea USR, conform sursei citate.

USR a depus o solicitare şi către Biroul Permanent al Senatului să urgenteze votarea iniţiativei cetăţeneşti. În adresă, Radu Mihail, liderul grupului USR din Senat, arată că termenul de adoptare a raportului în Comisia de constituţionalitate şi în Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări era 29 iulie 2020.

„Parlamentul României are obligaţia de a respecta şi duce la îndeplinire în cel mai scurt timp voinţa cetăţenilor, exprimată prin iniţiativa de revizuire a Constituţiei. Tolerarea oricărei tergiversări în îndeplinirea acestei obligaţii nu ar putea fi interpretată altfel decât ca un refuz nejustificat de a dezbate şi supune votului o iniţiativă cetăţenească perfect legitimă de revizuire a Constituţiei” mai arată solicitarea USR.

USR, alături de societatea civilă, a strâns un milion de semnături pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice”, în urmă cu 3 ani, iniţiativa fiind deja adoptată de Camera Deputaţilor, conchide sursa menţionată.

 

Proiect USR: Transparentizarea banilor dați de partide la presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here