„Va fi momentul nostru Pearl Harbor”. SUA vor înfrunta o săptămână teribilă în pandemia de COVID-19

”Chirurgul general” al Statelor Unite (titulatura oficială a șefului operativ al ”United States Public Health Service Commissioned Corps, una dintre cele mai importante instituții de sănătate publică din SUA) a avertizat duminică țara că se va confrunta cu un „moment Pearl Harbor” în această săptămână, așteptându-se la un val fără precedent de decese.

„Săptămâna viitoare (săptămâna aceasta – n.r.) va fi momentul nostru Pearl Harbor. Va fi momentul nostru 9/11”, a declarat Jerome Adams în emisiunea „Meet the Press” de la NBC News, comparând pandemia de COVID-19 cu două dintre cele mai șocante evenimente din istoria SUA.

„Va fi cel mai greu moment pentru mulți americani din întreaga lor viață și trebuie să înțelegem că, dacă vrem să aplatizăm acea curbă, toată lumea trebuie să-și facă treaba”, a adăugat Adams.

Peste 1.200 de persoane au murit în ultimele 24 de ore

Declarațiile lui Jerome Adams reflectă și îngrijorarea lui Anthony Fauci, șeful Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase și consilierul președintelui Donald Trump în criza sanitară, legată de explozia de decese care ar putea surveni în această săptămână.

Peste 1.200 de persoane contaminate cu noul coronavirus au murit în 24 de ore în Statele Unite, potrivit bilanţului publicat duminică la orele 20.30 (luni, 00.30 GMT) de Universitatea Johns Hopkins.

Preşedintele american, Donald Trump, i-a avertizat duminică pe americani că trebuie să se aştepte la un bilanţ „teribil” de morţi în vârful, neatins încă, al pandemiei.

Până la această oră, SUA înregistrează 331.000 de cazuri confirmate. Statul New York este cel mai grav afectat.

Un motiv pentru care s-a răspândit atât de repede coronavirusul în SUA ține și de un anumit specific instituțional al ideii americane de libertate, a explicat recent Anthony Fauci, într-un interviu oferit cotidianului The New York Times.

În sensul că cele 50 de state au un grad mare de autonomie față de centru, iar fiecare în parte a implementat setul de restricții cu un „grad de interpretare”, ajungându-se astfel de la dezechilibre în acțiunea unitară de combatere a COVID-19 și, prin urmare, la crearea galopantă a focarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here