Vaccinurile primite ca donație, vândute la negru cu 200-300 de euro în Republica Moldova

Consiliera președintei Maia Sandu pentru probleme de sănătate, Ala Nemerenco, susține că în R. Moldova unii fac bani cu vaccinul Pfizer destinat persoanelor aflate în prima linie în lupta cu COVID știri md.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Nemerenco scrie că există suspiciuni asupra Centrelor de vaccinare din Edineț, Ungheni și unele instituții medicale din Chișinău.

„Ieri și astăzi au apărut în spațiul public mai multe informații despre vaccinarea în etapa I “pe pile” sau și mai rău “pe bani”. Am primit și eu mai multe mesaje de la medicii care erau incluși în lista pentru vaccinare, dar nu le-a ajuns vaccin din motiv că au fost vaccinate cu totul alte persoane. Planează suspiciuni asupra Centrelor de vaccinare din Edineț, Ungheni, a unor instituții medicale din Chișinău”, a comentat Nemerenco.

Potrivit ei, o doză de vaccin s-ar vinde cu 200-300 de euro.

„Deci deocamdată vaccinul ajunge în țară doar prin donații și printr-un efort considerabil. Alții în schimb se căptușesc cu câte 200-300 euro pentru un Pfizer. Mi-aș dori mult ca organele statului să se sesizeze pe acest subiect. 

Iar Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să verifice listele vaccinaților, să identifice persoanele în cauză și să le facă numele publice pe toată țara. Atât ale celor vaccinați pe așa o cale, cât și celor care au facilitat procedura. Să-și cunoască țara întreagă “eroii”.

Conducătorii instituțiilor medicale cu așa istorii, i-aș demite ca pe timp de război, fără judecată.

În două ore, de când am scris postarea, mi-au venit zeci de mesaje cu cazuri concrete despre cum în diferite raioane s-au vaccinat consilierii locali cu tot cu socrii și soacrele lor, primari, diferiți șefi – de restaurante, de bănci sau magazine… Iar medicii stau și-și așteaptă rândul. Ca și mulți alții. 

Țara aceasta a ajuns să fie populată mai mult de neoameni, decât de oameni…”, a mai scris Nemerenco.

Știri.md amintește că potrivit lui Ștefan Gligor, administrația raionului Edineț s-ar fi vaccinat în taină cu serul Pfizer.

1 COMENTARIU

  1. Lasă că le mai dăm gratis încă vreo 50000 de doze… ce-ar fi daca ar intra pe fir cei de la diicot românia??..Sa vada câți din banii ăia revin în țară la firme mafiote transpartinice…gratis,gratis,dar pe bani!!..dacă se fură doar 5000 de doze x 300 euro =1,5 milioane de euro!!..bara îndărăt =750 de mii de euro curați!!…ei ce ziceți??..merită afacerea??..si asta numai la un transport gratis…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here