Valentin Dragnea, fiul fostului lider PSD, va fi audiat pe 9 septembrie în dosarul Tel Drum 1

Fiul fostului șef PSD Liviu Dragnea, Valentin, a fost citat, în calitate de martor, în procesul Tel Drum 1, de la Tribunalul București și va fi audiat la termenul din 9 septembrie, arată portalul instanțelor de judecată din România.

Este vorba despre procesul în care atât compania Tel Drum, cât și trei dintre directorii ei, Petre Pitiș, Mircea Vișan și Florea Neda, au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție pentru fraudă cu fonduri europene, într-o speță în care prejudiciul a fost estimat la un milion de euro.

Jurnaliștii de la Rise Project susțin că, în 9 ianuarie 2018, Tel Drum vindea vila și terenul de 4 hectare lui Valentin Dragnea, cu o săptămână înainte ca procurorii DNA să pună Tel Drum sub acuzare, activele să fie puse sub sechestru, iar firma să-și ceară insolvența.

*Liviu Dragnea riscă încă șase ani de închisoare pentru constituire de grup infracțional organizat

În celălalt dosar Tel Drum, unul dintre protagoniști este chiar Liviu Dragnea, care a fost citat la sediul DNA, pe 26 iunie, pentru a i se aduce la cunoștință calitatea de inculpat. Fostul lider PSD riscă, astfel, o condamnare de cel puțin șase ani de închisoare cu executare, în condițiile în care, în prezent, el este încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde își ispășește condamnarea din dosarul angajărilor fictive.

Procurorii susțin că, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea a inițiat, în 2001, un grup infracțional organizat din care au făcut şi fac parte funcţionari ai instituţiilor din administraţia publică şi persoane din mediul de afaceri. Grupul avea drept scop principal obţinerea frauduloasă a unor sume importante din contractele finanţate din fonduri publice , prin comiterea unor infracţiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală ori spălarea banilor.

Sunt citat la DNA, în dosarul cu Tel Drum. Brusc, după 3 ani, e pus din nou pe tapet, cu puțin înainte de campanie. Ce vorbeam de la început. Încep iar discuțiile și dezbaterile despre acest dosar. Dacă mă întrebi de ce sunt acuzat, nu prea știu. Era vorba de două drumuri făcute cu bani europeni. Am înțeles că a rămas doar un drum în dosar. Drumurile există. În mandatul meu s-au făcut două drumuri importante pentru acel județ. Acolo se știa. În 2000, când am venit președdinte al CJ, nu era niciun drum în firea lui. Toată lumea când trecea cu mașina mă înjura, pentru că erau pline de gropi. Lucrurile s-au schimbat. Sunt două drumuri pe care se circulă și banii europeni au fost folosiți pentru ele. Pe citație scrie că mă cheamă să-mi aducă la cunoștință calitatea de inculpat”, a afirmat Liviu Dragnea, potrivit B1Tv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here