Vânt de talia unui mini-uragan, la Cota 2000. Schiatul interzis și pagube. Cum e la Poiana Brașov

Sursa: Facebook

Iarna, cu căderi însemnate de zăpadă și rafale de vânt, nu s-a instalat peste noapte doar la câmpie, ci și în zonele montane. La Cota 2000 de la Sinaia, viscolul a atins viteze neverosimile de 170 km/h, miercuri noaptea, iar bilanțul a fost pe măsură: brazi secerați de vânt, zăpadă spulberată de pe pârtii, instalații ale telegondolei deteriorate.

„Nu vă aventurați spre Gondolă, drumul este blocat din toate părțile de arbori căzuți. Instalațiile NU vor funcționa! Vântul a depășit 170km/h azi noapte la Cota 2000. Suntem încă în proces de evaluare a pagubelor dar Domeniul Schiabil este ÎNCHIS!”, este mesajul postat, joi dimineață, pe pagina de Facebook, Gondola Sinaia.

Primele semne ale înrăutățirii dramatice a condițiilor meteo în zonă apăruseră încă de miercuri dimineață. Administratorii paginii Gondola Sinaia au dat, pe tot parcursul zilei, alerte și actualizări, importante pentru turiștii veniți la schi. Miercuri, vântul atinsese deja viteze de până la 80 km/h, iar după prânz gondolele Carp și Sinaia au fost oprite.

Apariția unor rafale puternice de vânt fusese semnalată încă de marți, la fel și instalarea unor temperaturi de un minim-record, în jurul a -22 de grade.

Ninsori peste noapte în Poiana Brașov, dar vânt „pașnic”

Au fost însă și zone care au trecut cu bine peste această noapte.

La Poiana Brașov, turiștii din zonă au postat joi dimineața fotografii și comentarii în care se arată că pe pârtii totul este în regulă.

Poiana Brașov, joi dimineață. Sursa: https://www.facebook.com/emil.farcasanu
Poiana Brașov, joi dimineață. Sursa: https://www.facebook.com/emil.farcasanu

În Poiană a nins însă semnificativ în noaptea de miercuri spre joi. Imaginile postate de pe Facebook joi dimineață arată cum a crescut stratul de zăpadă în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here