Vasile Dâncu, replică pentru Mitică Dragomir: Nu am nicio treabă cu listele de la București, că nu a mai fost validat în funcția de consilier local. Poate să spună Gabriela Firea

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu, spune că fostul șef al LPF, Dumitru Dragomir, îi poartă ranchiună, din cauză că îl crede vinovat pentru nevalidarea sa în functia de consilier local în București. Dumitru Dragomir, fostul sef al LPF, a declarat ca oamenii politici Vasile Dâncu, Victor Ponta și George Maior ar conduce din umbră clubul de fotbal CFR Cluj, campioana României în ultimele trei sezoane. Vasile Dâncu spune că totul este o minciună și că Dragomir vrea atentie, prin declaratiile pe care le face, dar și că trecutul său, mai ales în privința problemelor legale, nu îl prezintă ca o sursă de informații de încredere, așa cum nu îl recomandă nici pentru un post în conducerea fotbalului românesc.

Eu nu am nicio legatură cu sportul, în acest moment. Pot să vorbesc, dar nu vreau să amplific niste minciuni, al căror sens nici nu l-am înțeles foarte bine. Dacă e vorba de Mitică Dragomir, un infractor al României, împotriva căruia au scandat toate stadioanele din această țară, de-a lungul timpului, care spune orice tâmpenie îi trece prin cap, eu cred că astea ar trebui verificate mai bine. Nu am nicio legatură, nici cu Federația Română de Fotbal, nici cu CFR Cluj. Pur si simplu sunt pasionat de fotbal. Asta e singura mea legătură cu fotbalul, merg în tribună foarte des…

Am pregătit programul pentru Euro 2020, dar nu în timpul mandatelor lui Burleanu, ci atunci când era Mircea Sandu președinte. Este o mare minciuna, toate astea sunt inventii, ca Burleanu e finul meu, ca se insoara si ii voi fi nas. Am vazut tot felul de tampenii, in ultima perioada. Eu nu am nicio legatura cu el. Il cunosc pe Razvan Burleanu, pot sa spun ca imi place, pentru ca este un om tanar implicat, care vrea sa faca ceva in fotbalul romanesc, dar nu il ajut si nu il controlez in niciun fel. Am facut studii despre fotbal, multe cercetari sociologice, am sprijinit si Federatia din acest punct de vedere, dar nu am legaturi de niciun fel cu fotbalul. Sunt in politica de doua luni de zile, dar nu am avut nicio legatura cu viata publica. Inainte ma ocupam doar de revista mea, ‘Sinteza’”, a spus Vasile Dâncu pentru Sport.ro.

Apoi a continuat: „Deci, ca să fie clar: nu am legături cu CFR Cluj, nu sunt patron, nu am nicio functie administrativă, nu îi dau telefoane lui Dan Petrescu sa transfere sau sa schimbe jucatori! Cred ca am vorbit de doua ori cu Dan Petrescu, o data i-am spus ‘La multi ani!’ de ziua lui si a doua oara l-am felicitat pentru castigarea campionatului. In rest, sunt doar fan al echipei CFR Cluj, asa cum sunt fan si al lui ‘U’ Cluj, tin cu ambele echipe din Cluj. Sunt fan al lui Dinamo, pentru ca e echipa copilariei mele, desi nu mai am la ce sa fiu fan acum. Sunt din Cluj si imi place fotbalul, astea sunt singurele legaturi ale mele cu fotbalul romanesc. Sunt poze cu mine stand in tribuna de acum 25 de ani. Dragomir vorbeste tot felul de tampenii, trebuie sa demonstreze ce spune. Nu stiu ce a vrut sa zica de bani, de un offshore in Malta… Nu am nicio legatura cu bani, cu finante, in legatura cu fotbalul. Eu am declaratii de avere transparente, acum la Senat, am avut si cand am fost vicepremier.

E o prostie! Cred ca el caută atentie. El are senzația ca eu sunt de vină că nu face parte din Consiliul Local al Municipiului Bucuresti. Nu am nicio treaba cu listele de la Bucuresti, nici că a fost pus pe listă, nici ca nu a mai fost validat in functia de consilier local. Cred ca e o ranchiună din partea lui, din aceasta cauza, dar eu nu am avut nicio legatura cu asta, poate să spună Gabriela Firea sau altii. Nu trag eu niciun fel de sfori la Bucuresti, nu m-am implicat in niciun fel in organizatia din Bucuresti. Asta poate sa confirme doamna Firea, care a facut si propunerile, ea si-a facut toate propunerile legate de Bucuresti. Mai are o obsesie mai veche, ca si-a pierdut el conducerea LPF, la un moment dat. Ca s-au implicat Ponta si altii… Nu stiu cine s-a implicat sau nu, dar, in mod normal, el nu avea ce sa caute in acea functie. Statutul pe care l-a avut, de-a lungul timpului, nu il recomanda sa se ocupe de fotbal si sa aiba acel post. Ma refer la problemele cu legea pe care le-a avut si pe care le are tot timpul.

Nu m-au interesat niciodata conflictele, dar omul bate campii. A depasit orice masura. Am mai fost intrebat, daca vreau sa il dau in judecata, dar nu ma intereseaza. Sunt niste lucruri absurde, nu vreau sa mai pierd timpul cu absurditatile lui Dragomir. Cred ca ii facem jocul, daca il bagam in seama. Cerșeste atenție. Asta vrea el, spunând orice tâmpenie, să reintre in atentia opiniei publice„, a conchis Vasile Dâncu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here