Vela, informație explozivă: „Carmen Dan ştia de Caracal, primise un raport secret”

DIICOT - CARMEN DAN
Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Carmen Dan era la curent cu neregulile de la Poliția Caracal, susține ministrul de Interne, Marcel Vela.

„O spun pentru prima oară, este o știre. În 5 martie, ministrul de la vremea respectivă, doamna Carmen Dan, a fost atenționată de către Serviciul de Protecție despre ce se întâmplă la Caracal. Doamna ministru nu a luat nicio măsură. (…) Măsurile care estimăm că s-ar fi luat nu au avut nici o consecință pozitivă. Se știa că la Caracal se promovează în mod subiectiv. Știa că soția soțului de fapt e concubină și de fapt divorțată formal. Aceste lucruri cu tot ce se întâmpla la Caracal au fost aduse la cunoștința ministerului”, a afirmat Marcel Vela la România TV.

Întrebat dacă acel raport cuprindea și complicități ale organelor locale cu bandele care se ocupă de proxenetism și cămătărie, Vela a răspuns: „Raportul este clasificat. Nu am posibilitatea să vă dau detalii. Vă spun că acest raport a arătat starea de fapt din Caracal”.

Ministrul de Interne a anunţat marţi, la începutul şedinţei de Guvern, că Nicolae Alexe, şef adjunct al IPJ Olt în momentul dispariţiei Alexandrei Măceşanu, a fost destituit din Poliţie.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here