Salariile din luna august la Spitalul Județean Reșița arată că la secțiile din Staționarul III, cel din care presa a prezentat imagini șocante, erau impresionante: până la 25.000 de lei brut, echivalentul a 14.000 de lei net, dezvăluie Newsweek.ro.

Medicii de la secțiile de pneumoftiziologie, boli-infecțioase și dermato-venerice, din așa numitul Staționar III al spitalului, au salarii brute care sar de 20.000 de lei pe lună și pot ajunge la 25.000 de lei/lună. Șeful de secție câștiga peste 25.000 de lei, iar alte trei salarii ale unor medici primari se aflau cam la același nivel. 

Asistentul șef de la pneumoftiziologie primea, în august, 11.399 lei, brut. Asistentele, în majoritatea lor, aveau peste 8.000 de lei/ lună, dar erau și salarii care se apropiau de 10.000 de lei.

Managerul SJU Reșița câștiga circa 21.000 de lei, iar directorul medical, peste 22.000 lei. 

La ATI, un salariu al unui medic depășea 30.000 de lei, iar o parte din asistente aveau peste 10.000 de lei pe lună, brut. Infirmierele primeau peste 5.000 lei/ lună. 

„E clar că lucrurile sunt în neregulă la acest Staționar 3, de vreme ce atunci când noi am ajuns acolo portarul nu era la post, a trebuit să ocolim, să intrăm prin spate și, deși afară erau -6 grade, toate ușile erau deschise!”, a declarat, azi, primarul Reșiței, Ioan Popa, vorbind despre situația de la SJU Reșița. 

Pe un grup de Facebook au fost postate mai multe imagini scandaloase surprinse în spitalul județean din Reșița. În imagini apar pacienți dezbrăcați pe holuri, mizerie de nedescris și un cadavru într-un sac de plastic în pat, în staționarul 3 unde sunt tratați bolnavii COVID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here