Viața bate filmul. Povestea răscolitoare a unui tată condamnat pentru că a mințit în declarații ca să salveze de la abandon bebelușul unei minore

Un tânăr de 28 de ani din Galați a fost condamnat la două luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru fals în declarații, după ce a susținut, printr-o declarație falsă, că este tatăl biologic al unui copil născut de o fată de 15 ani, relatează Ziare.com.

Bărbatul și soția acestuia, la rândul ei proaspăt mămică și colegă de salon la maternitate cu fata de 15 ani, au hotărât că bărbatul să dea declarația falsă ca să ia acasă bebelușul adolescenței, care amenință că îl abandonează.

Un dosar de fals în declarații finalizat definitiv, la Curtea de Apel Galați, scoate la iveală drama unui tânăr de 28 de ani (23 de ani la dată comiterii faptei) care a fost trimis în judecată după ce a mințit că este tatăl natural al unui bebeluș născut de o minoră ca să salveze de la abandon copilul pe care față nu îl dorea.

Povestea cazului începe în 2015 când soția tânărului de 28 de ani a mers la Maternitatea Buna Vestire din Galați pentru a naște o fetiță. Colegă de salon a soției lui Marius era o fată de 15 ani, care aștepta și ea să nască. Fata i-a povestit colegei sale de salon că părinții ei nu sunt de acord cu nașterea copilului, că a fost la medic pentru a face avort, dar medicul a refuzat să întrerupă sarcina aflată într-un stadiu avansat.

Aflând că fată de 15 ani vrea să abandoneze copilul, bărbatul și soția lui au hotărât să adopte bebelușul care urmă să se nască. Pentru a putea face acest lucru, s-au înțeles cu minora ca bărbatul să declare că el este tatăl natural al copilului. Astfel, după naștere, cu acordul mamei sale, minora a declarat că tânărul de 28 de ani este tatăl natural al copilului. După externare, fata i-a dat copilul celui care și-a asumat rolul de tată.

Mama s-a răzgândit după șapte luni

După șapte luni, mama naturală a copilului s-a răzgândit și a mers să își ceară copilul înapoi. Bebelușul i-a fost predat mamei naturale și luat în plasament de bunica maternă. În urma acestei situații, atât pe numele bărbatului, cât și pe cel al fetei a fost deschis un dosar penal pentru fals în declarații.

Cu ocazia anchetei, atât minora, cât și tânărul de 28 de ani au recunoscut tot ce s-a întâmplat. Fata de 15 ani a povestit ce a determinat-o să renunțe la copil și cum a ajuns să facă acest pas.

„În anul 2014 am început o relație cu D.A.A. În urmă acestei relații am rămas însărcinată. Întrucât familia mea nu era de acord că eu să nasc un copil, am hotărât să merg la medic și să fac întrerupere de sarcină. Întreruperea de sarcina nu s-a putut face deoarece medicul mi-a spus că sarcina este prea avansată. La dată de 25.09.2016, am mers la Maternitatea Bunavestire din Galați unde am născut un băiat. Le-am spus asistentelor din maternitate că nu doresc să păstrez copilul, iar acestea au anunțat Protecția Copilului. În maternitate i-am cunoscut-o pe M. și pe C., care erau căsătoriți. C. era însărcinată și urmă să nască în scurt timp o fetiță. Întrucât M. auzise că eu nu doream să păstrez copilul, iar el dorea să crească un băiat (soția lui urmând să nască o fetiță) mi-a propus să ia el copilul meu spre creștere ca și cum ar fi fost al lui”, a declarat față de 15 când a fost audiată în anchetă.

Fata a mai declarat că „nu îl cunoșteam pe M. înainte de dată internării mele în spital și nu am întreținut relații sexuale cu el niciodată”. 

„Am fost de acord ca el să ia copilul meu. M. mi-a propus ca împreună să declarăm la registratura maternității că între mine și el a existat o relație, iar copilul pe care eu l-am născut este rezultat din această relație. Am fost de acord cu acest lucru și am mers la registratură, unde am semnat o adeclarație de consimțământ” în care era scris că fiul meu este rezultat din conviețuirea cu cetățeanul M, deși acest lucru nu era adevărat. Motivul pentru care am fost de acord cu semnarea acestei declarații a fost acela că doream că fiul meu să fie „înfiat” de o persoană fără să urmez procedurile privind înfierea și darea acestuia spre adopție. (…) În dată de 28.09.2016 m-am externat din maternitate împreună cu fiul meu, iar în afara maternității i-am dat lui M. copilul spre a fi crescut de acesta”, se mai arată în declarația fetei de 15 ani.

„Soția mea a crescut într-o familie de asistenți maternali și a avut o copilărie nefericită”

La rândul sau, tânărul care și-a asumat în fals paternitatea copilului a declarat că a vrut să ia acasă copilul pentru că soția sa a crescut fără părinți și a avut o copilărie nefericită. 

„În salon cu soția mea se mai afla o tânără însărcinată care urma să nască. S-a împrietenit cu soția mea și cu mine. M. a spus că nu va lua acasă copilul pe care îl va naște deoarece tatăl ei nu este de acord ca ea să fie mamă. Soția mea a crescut într-o familie de asistenți maternali și știu de la aceasta că a avut o copilărie nefericită. Am discutat cu M., care mi-a propus să iau eu copilul spre creștere, deoarece ea nu îl va putea duce acasă de frica tatălui ei. Tot despre preluarea copilului numitei M. am discutat și cu mama acesteia, care și ea a fost de acord cu această soluție. Conform înțelegerii, am mers la registratura maternității împreună cu M. și mama acesteia, unde prima a declarat în fața functionarei că fiul ei este conceput cu mine și dorește că eu să figurez în acte că și tată al copilului. Și eu am fost întrebat de funcționară dacă sunt tatăl copilului, eu răspunzând afirmativ”, a declarat bărbatul care s-a înțeles cu minora de 15 ani „să declarăm amândoi că în urmă cu un an am avut o relație în urma căreia ea a rămas însărcinată, deși acest lucru nu era adevărat”.

Citiți articolul integral aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here